Har du brug for udholdenhed og muskelmasse?

//

Dyrker du ekstremsport eller styrketræner, så har du måske brug for at supplere din kost med kreatin.

Du behøver nemlig ikke nødvendigvis at være topatlet for at få gavn af effekten af kreatin, men som helt almindelig motionist kan du sagtens have glæde af en øget styrke og muskelmasse.

Hvad er kreatin og hvad gør det?

Kreatin er et stof, som findes naturligt i kroppens celler, og er især vigtigt for musklernes og hjernens funktion. Kreatin findes i især fisk og kød, men ligesom med andre stoffer, som kroppen selv producerer, kan der være brug for, at der bliver tilført lidt ekstra, hvis man for eksempel dyrker styrketræning.

Med kreatin som kosttilskud vil du forbedre både din præstation og din udholdenhed, ligesom evnen til at udføre særligt kraftbetonet arbejde vil være øget. Kreatin har en positiv virkning på restitutionsprocessen i musklerne, og du vil derfor efter indtagelse af kreatin have mindre muskelsmerter efter træningen end ellers. Så køb kreatinpulver og eksperimentér med om det virker for dig.

Hvem har gavn af kreatin?

Uanset om du dyrker vægtløftning, roning, fodbold eller atletik vil dine ydeevner blive påvirket positivt ved indtagelse af kreatin. Du vil blive mere udholdende.

Når du styrketræner og træner med høj intensitet, sker der en eksplosiv belastning af musklerne. Her vil du også have gavn af et tilskud af kreatin.

Er din foretrukne motionsform derimod løb, giver det ikke mening for dig at indtage kreatin. Her vil du have mere gavn af at indtage et kosttilskud som proteinpulver, som hjælper dine muskler i restitutionsfasen.

Et godt tip er at kombinere din indtagen af kreatin med kulhydrater, da det angiveligt kan øge effektiviteten af kreatin. Så hvis du vil øge din ydeevne og din muskelmasse, så køb kreatinpulver og miks det sammen med frugtjuice. Juicen indeholder nemlig frugtsukker, som øger insulinniveauet i kroppen og dermed øger kreatinoptaget i musklerne.

Undersøgelser viser, at ikke kun sportsudøvere kan have gavn af kreatin, men også almindelige personer samt ældre har gavn af kreatin.

Der er lavet forsøg, som viser, at ældres benstyrke og generelle muskelmasse blev betydeligt forøget efter indtagelse af kreation sammen med styrketræning.

Du bør dog altid konsultere din læge, inden du begynder at tage tilskud af kreatin, ligesom det anbefales, at du køber et 100 procent rent kreatinprodukt, og som ikke indeholder andre stoffer.

En anden gruppe, som kan have gavn af kreatin, er hvis du er veganer. Veganere har nemlig typisk en lavere koncentration af kreatin i kroppen. Hvis du har droppet kødet fra din kost, kan det derfor være en fordel at supplere med kreatin.

Interessante undersøgelser

Undersøgelser viser i øvrigt, at kreatin har indflydelse på en række neurologiske sygdomme. For eksempel har patienter, der har oplevet svind i muskelmassen på grund af sygdom, kunnet genvinde muskelmasse ved et tilskud af kreatin.

Ligesom musklerne har brug for energi, så har hjernen det også. Et tilskud af kreatin kan nemlig have positiv indflydelse både på din hukommelse og din hjernefunktion i øvrigt. Det er interessant forskning, der viser, at kreatin fungerer som et værn mod neurologiske sygdomme.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark