Elbilen og miljøet

//

Der er nok ikke mange som ikke ved, at bilerne og andre motorkøretøjer har sat sit præg på miljøet. Men man siger at elbilerne, udover udledning af CO2 under produktionen, er bedre for miljøet. En ting er helt sikkert. Der er forskel på biler, så det er værd at kigge nærmere på. Hvis du fx bor og arbejder i byen er elbilen nemlig ikke bare bedre for miljøet, men også for din pengepung.

 

Spar på udgifter og skån miljøet

Med en elbil sparer du penge på bl.a. brændstof og vægtafgiften. Derudover er de meget mere skånsomme for miljøet og udleder mindre CO2, og derfor har regeringen også sat flere initiativer i gang for at motivere befolkningen til at købe elbilerne. Elbilerne er ikke perfekte, men de udleder meget mindre CO2 end de traditionelle benzin- og dieselbiler, hvor især dieselbilen er en stor synder.

Der er efterhånden også et større udvalg af elbiler at vælge imellem, så hvis man går og overvejer et køb, så kan man sagtens begynde at undersøge de forskellige modeller som fx Hyundai IONIQ og Citroën ë-C4 eller en af de mange andre.

 

Skal du vælge en lille eller stor elbil

Det er ikke altid nemt at beslutte, om man skal have en lille eller stor bil. Men det er i bund og grund et spørgsmål om eget (og evt. families) behov. Hvad skal der være plads til? Skal man have plads til en barnevogn, sit sportstøj og udstyr eller andet som tager meget plads, skal man måske overveje en større bil.

 

Lån penge til elbilen

Skal du låne penge til den nye elbil, så har du bedre forudsætninger hvis du får flere lånetilbud, du kan sammenligne. På den måde er du bedre sikret at få det bedste lån. Den nemmest måde at gøre det på, er at bruge hjemmesider som fx www.autolånet.dk, hvor du ved at udfylde en formular med ønsker til lånet, får tilbud fra flere banker.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark