Det skal du vide om julelys til huset og haven

//

Når vintermørket falder på og julen banker på døren, pynter mange danskere op med julebelysning i hjemmet og i haven for at skabe hygge og varme. Vi har derfor i denne artikel fokus på alt det, du skal vide om julebelysning til huset og haven, så du kan hygge dig med at pynte op til jul og nyde din julebelysning uden problemer.

Vælg den rette julebelysning

Når det begynder at blive mørkt udenfor, er der intet smukkere end julelys, der lyser hus og have op. Det er dog ikke helt ligetil at vælge den rette belysning. Vi anbefaler, at du tænker i strømforbrug, når du skal vælge julebelysning. LED-lyskæder er uden tvivl det rette valg. De bruger nemlig op til 90 % mindre strøm og har en lang levetid (ca. 50.000 timer). Det kan altså spare dig mange penge at vælge LED-lyskæder. Derudover er det også en god idé at vælge julebelysning med timer-funktion, så du ikke selv skal huske på at slukke og tænde – og dermed ikke bruger en masse penge på at lyse op i dagtimerne.

Hæng julebelysning op

Når du har valgt den rette belysning, skal du gøre dig nogle overvejelser om, hvordan det hele skal hænges op i haven:

Hvis du gerne vil hænge lyskæder langs taget, kan det være en god idé at installere små stål- eller plastikkroge, der sidder med et par cm mellemrum, som lyskæden kan hvile på., Hvis kæderne skal sidde langs tagrenden, kan du bruge klemmer eller klips.

Hvis der skal lys på buskene, så kommer den bedste løsning an på buskenes form. Er der velklippede, så kan du med fordel smide et lysnet over, hvorimod det er bedst med lyskæder, hvis buskene er mere ujævne.

Hvis du skal hænge lys på et træ, bør du hænge kæderne fra gren til gren i stedet for at sno kæderne om hver eneste gren. Det ser flot ud og letter også dit arbejde.

Når du hænger julebelysning op, er det meget vigtigt, at der er styr på sikkerheden. Du skal altså overholde sikkerhedsreglementet, så du ikke får stød, laver kortslutninger eller forårsager en brand. Det er derfor vigtigt, at du følger fabrikantens anvisninger, når du skal tilslutte lyskæden.

Undgå nabostridigheder

Der kan være mange forskellige holdninger til udendørs julebelysning, og det kan være en kilde til irritation for naboerne. Det er derfor vigtigt, at du tager dine naboer i betragtning, når du pynter op med julebelysning. Sørg bl.a. for at du vælger lys, der ikke forstyrrer (som f.eks. blinkende lys) og at du slukker for lyset om natten.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark