Derfor skal du investere i elgulvvarme

//

Når vinterens kulde banker på, tænder vi for varmen derhjemme. Det er dog ikke alle former for varme, der opvarmer lokalet lige hurtigt eller på samme måde. I denne artikel har vi fokus på alle fordelene ved elgulvvarme.

Nemt at installere

Mange opvarmningsmetoder kræver professionel installation, og det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse. Det er især tilfældet ved vandbåren gulvvarme, hvor hele gulvet skal brydes op for at lægge slangerne nede i et betongulv. Det kan man dog undgå, hvis man vælger elgulvvarme. Med varmekabler eller varmemåtter kan du lægge elgulvvarme ovenpå et eksisterende gulv – og det kan du faktisk gøre helt selv. Det er derfor en langt billigere løsning end mange andre opvarmningskilder, når du selv kan vælge og etablere opvarmningskilde.

Jævn varme i rummet

Forskellige opvarmningskilder opvarmer rum forskelligt – og også i forskellig hastighed. Radiatorer er f.eks. kendt for at opvarme rummet ret langsomt, idet varmen først skal ledes op ad væggen, hen langs loftet og derefter ud i rummet. Når varmen kommer fra gulvet, bliver den fordelt jævnt ud i rummet med det samme. Det giver en hurtigere og nemmere opvarmning af hele rummet, og det betyder samtidig, at man ikke behøver at have varmen tændt nær så længe som radiatorer skal for at sikre den samme opvarmning. Derudover kan du også nyde et dejlig varmt gulv, hvor du sagtens kan gå rundt i bare fødder uden at fryse.

Indretning bliver nemmere

Med radiatorer er man meget begrænset i sine indretningsmuligheder, især når der er tale om små rum. Der må nemlig ikke stilles ting direkte op ad radiatoren, da det kan forhindre varmen i at komme ordentligt ud i rummet. Det er derfor begrænset, hvor man f.eks. kan stille sengen eller sofaen. Det problem eksisterer dog ikke, når man har elgulvvarme. Her er der ingen radiatorer i vejen og man får dermed mere indretningsfrihed.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark