Ferietiden er en tid med glæde og fest. Der er mange traditioner, som folk deltager i i denne festlige tid, lige fra at bage småkager til at lave konfekt med de bedste ingredienser! Juletiden er blevet fejret i århundreder, og den fejres fortsat i dag. En af de mest populære ting ved julen er, hvor hyggelig den får dig til at føle dig, mens du bager dine yndlingsopskrifter eller laver en ny opskrift. Når vi siger jul, så tænker man automatisk også på chokolade. Og hvem elsker ikke chokolade? Chokolade kan bruges på så mange forskellige måder – kager, snacks, konfekt, eller bare som en forkælende godbid i sig selv!
Hvor kommer chokolade fra?
Chokolade kommer fra kakaobønnen, som er et frø fra kakaotræet. Det tager ca. fem år at modne og producere de første bønner! Bønnerne høstes derefter i hånden, hvorefter de fermenteres for at fjerne slimhinden. Herefter tørres de og sendes af sted til ristning. Ristningsprocessen frigør kraftige aromaer, som er unikke for kakaobønnerne. Duften er så intens, at den kan fylde en fabrik!
Efter ristningen, knækkes bønnerne og fjernes fra skallen. Derefter gennemgår de flere processer, herunder conchering, som giver chokoladevæske. Når denne proces er afsluttet, har du chokolade!
Hvad er ingredienserne i chokolade?
Chokolade består af kakaotørstof, kakaosmør og sukker. Den kan være aromatiseret med vanilje eller andre krydderier for at give den en unik smag. Der findes også mange forskellige typer chokolade – mælkechokolade er tilsat flere mælkeprodukter, mens mørk chokolade indeholder mindre sukker, men stadig giver den søde, tilfredsstillende smag.
Belgisk chokolade – Den fineste chokolade på verdensplan!
Når vi taler om chokolade, så er det værd at nævne chokolade fra Belgien. Belgisk chokolade kan bare noget, uanset om det er til topping, glasering, indhold eller bare som slik. Hvis du godt kan lide at pynte dine cupcakes eller kager med chokolade, så bør det også være af ordentlig chokolade. Her kan vi anbefale Callebaut 811, som er en pose med chokoladeknapper af belgisk chokolade. Der er et helt kilo, som er parat til at blive smeltet og anvendt.
Det er noget af det fineste chokolade, som inderholder 54,5% ren kakao, hvilket gør den egnet til alle former for kager. Chokoladen kan smeltes, og derefter afkøles, og derefter er den klar til brug. Hvis du ikke er til mørk chokolade, så fås den også som mælkechokolade, eller hvid chokolade, hvis du foretrækker det. Perfekt chokolade til konfekt, hvor chokoladeknapper kan bruges, som de er, eller de kan smeltes over konfekten.