3 gode råd til dig, der skal arrangere en begravelse

//

Det kan være frygtelig hårdt at både miste en kær og samtidig være overladt til at skulle arrangere selve begravelsen. For i en fase fyldt med sorg og fortvivlelse, kan det være hårdt at holde hovedet koldt og få klaret de mange praktiske opgaver.

Vi bringer derfor 3 gode råd til dig, der skal arrangere begravelsen.

1. Brug en bedemand

Som vi lige har skrevet før, så er det hårdt at skulle takle et dødsfald og samtidig være den, der er primus motor på at arrangere de praktiske gøremål i forbindelse med begravelsen. Derfor anbefaler vi, at du kontakter en bedemand. Er du tilhørende Trekantområdet? Du kan kontakte en bedemandsforretning i Kolding her. Hvis ikke, findes der mange andre oversigter over lokale bedemænd på internettet.

Når du bruger en bedemand til at (med)arrangere begravelsen, får du en partner til opgaven, som har stor erfaring. Du bliver derfor typisk selv overladt til de blødere områder, såsom at tale med kirken og præsten om ceremonien, mens bedemand står for meget af det praktiske. F.eks. kan bedemanden finde bud på blomsterkranse, kiste eller urne, gravsten, udkast til dødsannonce og meget mere. Hvis du så siger god for de enkelte valg, eksekverer bedemanden på dem på dine vegne. Dermed får du klaret de praktiske opgaver for dig.

2. Giv dig tid

Husk at det er okay, at man ikke får klaret alle opgaver lige med det samme eller at man har brug for en pause. Nogle gange er det nødvendigt at være alene og reflektere, før man kan se, hvordan tingene bedst går op i en højere enhed.

3. Husk at tale med andre

I forlængelse af at give dig selv tid, er det vigtigt at tale med andre. Det hjælper dig nemlig med at sætte ord på og takle tabet, ligesom det kan hjælpe dig med at træffe beslutninger. Taler du med øvrig familie om personen, kan det være, det pludselig går op for dig, hvilken sange der skal synges i kirken eller noget, som absolut skal med i mindetalen i kirken. På den måde får man både bearbejdet sin sorg og får skabt rammerne får et smukt farvel.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark