Hvornår bør man opsøge en psykoterapeut?

//

Det er svært at svare på, hvornår man bør opsøge en psykoterapeut, da forskellige personer benytter samtaler med terapeuter på forskellige måder og til forskellige problemstillinger. Vi har dog i denne artikel samlet lidt gode råd, som du kan bruge til at vurdere, om du kan have brug for en psykoterapeut.

I det store og hele kan en psykoterapeut hjælpe mennesker ud af livets vanskelige perioder. Regelmæssige besøg ved en psykoterapeut kan altså hjælpe dig med at komme videre, når livet gør ondt eller føles meningsløst.

Der kan præcis derfor være mange grunde til at gå til psykoterapeut. Det er bl.a. en god idé, hvis der er noget, der går dig på i dit liv eller som negativt påvirker din livskvalitet. Det kan være alt fra større problemer som selv små ting, som en psykoterapeut kan hjælpe dig med. Det kan f.eks. være, hvis du døjer med f.eks. OCD, mindreværd og generthed, men det kan også være, hvis du f.eks. oplever depression eller stress. Du behøver ikke være i krise for at få hjælp hos en psykoterapeut. Det kan også bare være, at du gerne vil lære dig selv bedre at kende eller gerne vil udvikle dig selv. Hos en psykoterapeut får du gennem samtaler de rette værktøjer til at bearbejde dine problemer – store som små – og du får hjælp til at komme videre med dit liv. Det er i høj grad hjælp til personlig udvikling, så du kan leve tid liv uden at disse problemer ødelægger tingene for dig.

Hvis du vælger at gå til psykoterapeut, vil der først og fremmest være samtaleterapi. Det er ved hjælp af disse samtaler, at du sammen med psykoterapeuten fokuserer på at identificere problemet, hvornår det opstår samt hvordan I kan ændre de mønstre og dynamikker, der ligger bag symptomerne. Du italesætter og arbejder med dine tanker, følelser og handlinger, og psykoterapeuten støtter dig, hjælper dig med at forstå dine psykiske problemer og giver dig værktøjerne til at forbedre din livskvalitet. Det kan for nogle tage lang tid, især hvis der er meget, der skal bearbejdes, men for andre kan det også kun tage ganske kort tid.

Kunne du godt bruge en samtale med en psykoterapeut? Lifework er en dygtig psykoterapeut i Odense, som tilbyder moderne samtaleterapi til alle problemstillinger med henblik på at give dig balance i dit liv igen.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark