Guide til at vælge den helt rigtige dåbskjole

//

Valg af dåbskjole eller dåbsdragt

Ankomsten af en ny baby bringer ikke kun lykke til en enkelt familie, men også til et helt samfund. Traditionen med at døbe babyer og præsentere dem for deres kære er blevet fejret i århundreder. Dit barns dåb er en af de vigtigste begivenheder i dets liv, og I vil huske den for evigt.

 

Selv om aspekter af dåbsceremonien har ændret sig med tiden, er der én ting, der er forblevet konstant, nemlig dåbskjolerne og dåbskjolen, som barnet bærer. I middelalderen blev babyer pakket ind i et “bæretøj” til deres dåb. Dette var et stort stykke silke dekoreret med blonder og andre udsmykninger.

I løbet af det 18. og tidlige 20. århundrede udviklede dåbskjoler sig til miniatureudgaver af voksne kjoler med korte flæser, anglaise-blonder og silke. I dag findes der flere alternativer af høj kvalitet, lige fra dåbskjoler i fuld længde til dåbsdragter til drenge med bukser.

Det er interessant at vide, at man i udlandet kalder dåbskjoler for dåpskjoler i Norge, robes de baptême i Frankrig, taufkleider i Tyskland, christening gowns i USA, kastemekko i Finland og doopjurkjes i Holland.

De elegante dåbskjoler i satin og blonder er så højt beskattede, at de ofte går i arv fra generation til generation. Selv medlemmer af den britiske kongefamilie bærer nu den samme fine dåbskjole af satin og blonder, som første gang blev lavet til dronning Victorias ældste datter for næsten to årtier siden. Dåbskjolen er helt sikkert en af de mest betydningsfulde klæder, som dit barn nogensinde vil tage på, og den gives ofte som dåbsgave fra en god ven eller gudforælder.

Ting at overveje, når du køber dit barns dåbstøj

Moderne familier, der ønsker at starte deres egne skikke ved at holde dåbsfester eller navningsceremonier, bør lede efter arvestykker af høj kvalitet, der er omhyggeligt fremstillet. Her er et par ting, som du skal være opmærksom på:

Kvalitet

En dåbskjole bør gå i arv gennem generationer. Selv om hurtig mode gør det nemt at købe billige beklædningsgenstande, der er fremstillet i udlandet, vil de ikke kunne bruges mere end en dag, og de vil ikke sikre de minder og traditioner, der er vigtige for et familiearvestykke. Vi stræber efter at fremstille håndlavet tøj i Danmark med den omhu, kærlighed og kvalitet, der er nødvendig for at få det til at holde i årtier.

Farve

Dåbskjoler plejede altid at være hvide eller elfenbensfarvede for at repræsentere uskyld og renhed, men efterhånden er familierne begyndt at vælge pasteller og cremefarvede kjoler i stedet.

Stil

En kjole er stadig konventionel, men dåbskjoler eller en dåbsdragt i hvid, cremefarvet eller pastelfarvet er ved at blive mere moderne.

Tilbehør

Efter ceremonien får barnet normalt et matchende babytæppe. Hatte og støvletter er vidunderlige dåbsgaver, der kan opbevares som et minde i børneværelset eller bruges i hele huset. Det samme tøj og tilbehør kan bruges til dåbsceremonier.

Sådan passer du på dit barns dåbstøj

Hos Oli Prik mener vi, at enhver dåbskjole er et minde om en glædelig begivenhed. Vi laver dem til at holde og forblive lige så smukke som den dag, de blev båret første gang. For at holde dem i deres oprindelige stand anbefaler vi, at du renser alle dine dåbskjoler og opbevarer dem i en dragtpose med matchend bøjle som et minde. Begge dele kan købes hos os.

 

Hvis du ønsker, at fremtidige generationer skal have del i dit barns dåbsminder, kan du vedlægge et navneskilt med datoen for begivenheden og nogle billeder fra den dag i æsken eller posen. Disse stykker af jeres familiehistorie vil helt sikkert fange hjerterne hos pårørende i mange år fremover.

Brug for hjælp?

Vi har hjulpet familier med at vælge det rigtige dåbskjole til deres babys barnedåb, dåb og navngivning i mere end 25 år.

Kontakt Oli Prik for hjælp til størrelser, styles eller andre spørgsmål om vores dåbstøj.

Vi er beærede over at være en del af jeres familietradition.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark