Bæredygtige byggematerialer

//

Vi står midt i en grøn omstilling, hvor der er et enormt fokus på at være bæredygtig. Dette gælder også indenfor byggebranchen. Det handler om at nedbringe CO2-udleningen, som meget som muligt. Det kræver udvikling og øget genanvendelse. Der skal i fremtiden meget mere fokus på kvalitet og holdbarhed.

Hvis du skal finde nogle materialer, som ikke belaster miljøet så meget, så er det en god idé at kigge efter, hvor lang tid materialet kan holde. Har det en lang levetid, er det rigtig godt. Det skal helst også være lavet af naturlige materialer eller materialer der er bionedbrydelige, så det ikke kommer til at belaste miljøet negativt ude i fremtiden.

Det er en god idé at se efter certificeringer, så man sikrer sig at de materialer man køber, er produceret og fremskaffet under gode og ordentlige forhold. I forhold til hvor produktet kommer fra, kan man også kigge på om der her har været en høj eller lav CO2-udledning. Se et stort udvalg af byggematerialer hos BMC Danmark.

Et dyk ned i bedre materialer

Nativo træfiberisolering

Nativo Træfiberisolering er et isoleringsmateriale, der er baseret på naturlige træfibre. Der er altså ingen syntetiske fibre i. Isoleringen skaber et bedre indeklima og sørger for at holde på din bygnings varme. Der afgives altid kondens fra et hus pga. temperatursvingninger og her er træfiberisoleringen endnu bedre end mineraluld til at afgive fugten, der kan forekomme i vægge og tage.

Træfiberisolering er også brandhæmmende og kan modstå flammer rigtig længe i forhold til mineraluld. Desuden kan isoleringen genbruges og den er nem at have med at gøre, da den ikke kradser eller irritere huden på andre måder.

Huntun vindtæt

Huntun vindtæt er en vindspærre, der er en af markedets mest anvendte. En vindspærreplade sikrer boligen mod træk, kulde og fugt og benyttes på underkonstruktionen i en bygning. Ligesom træfiberisoleringen er den rigtig godt til at isolere og forhindre dannelse af fugt. Pladen er lavet af PEFC-certificeret træ.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark