Vælg bæredygtige smykker

//

Der er mange ting i verden, man gerne vil have, men som man ikke kan få. Derfor kan det være fristende at skaffe sig rigtig meget af det, man så kan få. Det er dog fjollet, og det er spild af dine penge og jordens ressourcer. I stedet for skal du vælge bæredygtige ting, såsom holdbare smykker, så du ikke har et behov for at købe igen og igen.

Hvad betyder bæredygtighed?

Bæredygtig bliver ofte brugt som synonym for miljøvenlig, selvom det ikke helt er det samme. Bæredygtighed er miljøvenligt, men begrebet har også sin egen betydning uafhængigt af miljøkampen. Når noget er bæredygtigt, betyder det, at det kan produceres og skabes på ny, uden at skade det, der var inden dets eksistens. Det er miljøvenligt, fordi det betyder, at det kan produceres uden at skade vores verden. Produktioner er generelt forurenende, men når man begrænser sit forbrug, begrænser man også den forurening, der forekommer under produktioner.

Formindsk forbruget

Forestil dig, at du køber smykker i høj kvalitet fra www.guldsmykket.dk. Fordi de er i høj kvalitet, bliver de ikke slidt, og derfor behøver du ikke at købe nye. Men køber du nogle i lav kvalitet på en anden side, vil de hurtigt blive slidt, og så skal du hurtigere ud og købe nye. Når du køber nye i lav kvalitet, støtter du produktionen af billige smykker, som ofte vil være forurenende. Men dit køb vil fungere som et signal til producenten om, at de skal producere mere, fordi der er efterspørgsel efter deres produkter, og forureningen vil fortsætte. Men når du vælger høj kvalitet, formindsker du dit forbrug, fordi du ikke vil have et behov for at købe nyt. Derfor vil efterspørgslen falde, produktionen vil mindske, og dermed også forureningen.

Kvalitet over kvantitet

Det skal derfor ikke handle om, hvor mange smykker du har, men om at have få i høj kvalitet. Du skal vælge dem i tidløse designs, så du kan gå med dem i årevis og stadig være trendy. Sådanne smykker vil typisk også passe til alle slags outfits. Du kender nok selv din stil, så du skal bare vælge nogle, der passer til dit garderobeskab. På den måde kan du altid gå med de fine accessoires, samtidig med at du kan have god samvittighed overfor vores planet.

En investering

Højere kvalitet kan til tider også betyde højere pris, men det skal du ikke tage så tungt. Det kan faktisk i sidste ende være billigere at købe ét dyrt smykke, der holder længe, end at købe billige smykker igen og igen, som hurtigt bliver slidt. I sidste ende vil høj kvalitet derfor være det bedste både for din pengepung og for vores dyrebare miljø.

Accessoires til dig

Der findes mange accessoires i verden, men smykker er nogle af de allermest populære. Undgå lav kvalitet, ekstra udgifter og mere forurening, og invester i stedet for i høj kvalitet, som du vil kunne gå med, med god samvittighed. Du behøver ikke at give slip på alle livets glæder for at være miljørigtig; du skal bare tilpasse dine vaner en lille smule.

 

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark