Udskift plastikken med porcelæn

//

Udskift plastikken med porcelæn

Hvor skal jeg starte?

Vil du gøre noget godt for miljøet, men ved ikke hvor du skal starte? Det er en no-brainer hvor du hurtigt kan gøre en forskel dehjemme. I spisestuen kan du nemt og hurtigt gøre dit for klimaet.

Udskift plastikservicet til et antikt stel af porcelæn og så får du hurtigt mindsket dit klimaftryk og er samtidig fri for farlige kemikalier i maden.

Mågestel med guldkant er en sikker klassiker i de danske hjem og gæsterne bliver hurtigt imponeret når de ser det flotte stel.

Er du til det mere klassiske stel, så køb et antikt spisestel i f.eks. Musselmalet.

Fordelen ved at købe antikke stel er, at co2 udledningen er sket for lang tid siden – og der er derfor ikke et yderligere klimaaftryk på spisestellet. Skal du have en ny tallerken i dag skal den produceres på fabrikke – dette giver selvsagt en langt større co2 udledning end hvis du køber et antikt/brugt spisestel.

Hvor finder jeg det?

Der er mange muligheder for at finde antikke steldele på nettet. Det er meget sikkert og trygt at handle hos en online antikforhandler. Nogle forhandlere har genbrugstanken højt på dagsordenen og det kan derfor godt betale sig at kigge sig lidt for, inden man handler. 

På skattejagt…

Man kan også finde antikke stel på loppemarkeder, dba og f.eks. amerikanske ebay. Det tager lidt længere tid at finde tingene men er man ihærdig nok og har tid til det – så er det muligt at gøre gode klimavenlig fund.

Og hvad mere?

Når du først har udskiftet porcelænet, så kan du jo tage et kig efter nye glas eller bestik. Disse findes også i antikke udgaver og klimaet har kun godt af, at du tænker på det inden du køber nyt.

 

 

 

Køb et af de flotte antikke spisestel som findes. Når du køber sådan et, så køb et i høj kvalitet som derfor holder længe.

 

 

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark