Skal du vælge en ny eller brugt MacBook?

//

Mange der går op i den nyeste teknologi er begejstrede for de nye silikone-baserede M1-processorer som Apple er overgået til – designet af Apple selv, fremfor Intel, der tidligere har leveret processorer til deres produktet. Det betyder bl.a. at deres nyeste skud på stammen indenfor MacBooks har flere hestekræfter end nogensinde før.

Mange andre har dog slet ikke behov for al den ekstra ydeevne. De skal bare bruge en lille let bærbar computer, der kan håndtere tekstarbejde og at surfe på nettet, f.eks. til studiebrug. For denne gruppe – som de fleste passer ind i hvis de ikke er tech-nørder, gamere eller grafiske designere – er den høje performance som en ny MacBook kan byde på slet ikke de mange tusind kroner værd. Her kan det klart betale sig at købe en ældre brugt MacBook, der både er billigere og bedre afstemt med deres behov.

Hvilken brugt MacBook skal jeg vælge?

For den studerende kunne et bud være MacBook Air fra 2015. Mange betragter det som en af de mest ikoniske MacBook-designs, og den er da nok også noget af det første folk har i tankerne, når man beder dem forestille sig en MacBook. Det lysende Apple-logo på bagsiden – som Apple siden har bevæget sig væk fra i deres design af nye MacBooks – er stadig noget mange føler et nært forhold til. Computeren er lille og let, nem at have med sig rundt. Den er lækker at se på og lækker at betjene, men nogen vil måske finde det irriterende at den kan vippe hvis man trykker for hårdt på trackpaden, grundet designet der bliver tyndere mod åbningen af computeren, for at mindske hvor meget den fylder så meget som muligt.

Skærmen har ikke den bedste farvegengivelse og lysstyrke, så den kan ikke anbefales til udendørs brug, og giver heller ikke nødvendigvis den bedste streaming-oplevelse. Men hvis du bare leder efter en habil studie- eller arbejdscomputer, der er pæn, let at have med, intuitiv at bruge og ellers kan det den skal kunne, så er MacBook Air fra 2015 et rigtig godt bud på en god og billig bærbar computer til dig.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark