Sådan kan du gøre en positiv forskel for klimaet med dit gasvalg

//

Der er mange måder, du kan gøre en positiv forskel for klimaet. Du kan for eksempel vælge at tage offentlig transport i stedet for at køre bil, spise mere vegetarisk mad og sortere dit affald. Men du kan også gøre en positiv forskel for klimaet ved at vælge det rigtige gas til din bolig. 

Nogle typer af gas er mere skadelige for klimaet end andre. Hvis du bor i en lejlighed eller et hus med gasfyr, så kan du altså gøre en positiv forskel for klimaet ved at vælge den type af gas, der er bedst for miljøet. 

Hvad er gas og hvordan anvender du det til hverdag?

Gas er et brændbart stof, der findes i naturen. Det kan bruges til at opvarme hjemmet, køre bilen eller have en grillfest. Du kan også bruge gas til at lave mad på et gaskomfur eller have varmtvand i gasvarmtvandstanken.

Du kan finde et stort udvalg af gas og gasflasker på hjemmesiden https://www.primagaz.dk/. Her finder du en god gasleverandør, som blandt andet kan tilbyde miljøvenlige løsninger til dit gasforbrug. 

Gasflasker, flaskegas og LPG gas forklaret

En gasflaske er en flaske, der indeholder gasser under tryk. De fleste gasflasker er lavet af stål eller aluminium. Gasflasker bruges til at opbevare og transportere gasser. De kan også bruges til at forsyne apparater med gas, f.eks. komfurer og grille.

Der findes to former for gasser, som man kan have i en gasflaske: flaskegas og LPG-gas (forkortelse for liquefied petroleum gas). Flaskegas er flydende gas, der er blevet presset ind i en flaske. LPG-gas består af propan og butan, der er blandet sammen i forskellige proportioner. LPG-gas findes både som flydende gas og som fast stof (blanding af propan og butan).

Gasflasker fyldes typisk med enten flaskegas eller LPG-gas hos en leverandør af gasser. Nogle steder kan man også købe tomme gasflasker.

Hvad kan jeg gøre for klimaet, når jeg vælger min gas?

Når du vælger din gas, så er det vigtigt at tage højde for klimaet. Du kan eksempelvis overveje, at skifte til en grønnere gas, som ikke er så skadelig for klimaet. Dette kan have en positiv effekt på miljøet, og samtidig kan det også være med til at spare penge på din regning. 

Du kan også overveje at investere i en varmepumpe, som er mere energieffektiv end traditionelle opvarmningsmetoder. Varmepumper bruger mindre energi, og derfor er de også bedre for klimaet.

Forhåbentligt at du blevet inspireret og er blevet en smule klogere på, hvordan du måske kan gøre en positiv forskel for klimaet med dit gasvalg. Mulighederne er mange, så det er kun fantasien, der sætter grænser.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark