Sådan får du et rent og sundt hjem

//

Et rent og sundt hjem er en dejlig ting, og det er noget, de fleste altid stræber efter. Især når vi skal have gæster, gør vi alt for at vores hjem fremstår helt rent og snorlige. Men i hverdagen er det faktisk også vigtigt, at du holder dit hjem sundt.

Når du gør rent, optimerer du samtidig luftkvaliteten i hjemmet. Det sikrer, at du får et sundt indeklima. Hvis ikke du sørger for dette, kan du faktisk risikere at få allergi og andre irritationer. Det er derfor vigtigt at prioritere et rent og sundt hjem.

Herunder kan du læse om noget af det, du kan gøre, for at få et rent og sundt hjem. Det behøver faktisk ikke at være så omfattende et projekt.

Få hjælp til vinduespudsningen

Vinduerne skal pudses af og til, og inden du lufter ud, er det en god idé at pudse vinduerne, så alt snavset på dem ikke flyver ind i dit hjem. Det er de færreste, der sådan rigtigt nyder at pudse vinduer, og derfor kan du overveje, om du bør betale dig fra det.

www.a-polering.dk kan du læse mere om muligheden for at få pudset vinduer, uanset om det er privat eller i en virksomhed. Du får en vinduespudser ud, der har helt styr på, hvordan opgaven skal gribes an, og hvordan dine vinduer bliver allermest pæne og rene.

Luft ud to gange dagligt

Det er vigtigt, at du lufter ud af og til. Gerne to gange dagligt – morgen og aften. Det sikrer, at luften i dit hjem bliver erstattet og fornyet. Tænk på, hvor meget du befinder dig i dit hjem, og hvor meget luft du ånder ind og ud.

Især efter en rengøring med støvsugning og tørren støv af, er det en god idé at skabe gennemtræk, så alt det sidste kan hvirvle ud i luften.

Støvsug og vask regelmæssigt

Du skal både støvsuge og vaske regelmæssigt. Støvsugning kan være kedeligt, men omvendt er en støvsuger en smart opfindelse. Du kan nøjes med at løbe hurtigt over gulvene med støvsugeren, og så to gang om måneden tage den helt store og omfattende tur, hvor du også støvsuger paneler og grundigt i hjørner og under sofa og seng.

Du skal også vaske overflader af, da der hurtigt lægger sig et lag af støv. Støv er ikke godt for luftvejene, og derfor skal der helst ikke samle sig for meget støv over længere tid. Tør støv af et par gange om ugen.

Brug kun miljø- og allergivenlige rengøringsmidler

Når du gør rent, er det desuden vigtigt, at du udelukkende anvender rengøringsmidler, der er miljø- og allergivenlige. Det betyder, at der ikke er kemiske stoffer i, du kan risikere at blive allergisk over for.

Hvis du allerede har allergi, kan du på denne måde også undgå allergiske reaktioner. Det kan godt være, at duften af roser er dejlig, men vælg kun midler, hvor duften er helt naturlig og ikke kunstig skabt. Som forbruger lærer vi nemlig, at en frisk og dejlig duft er resultatet af et rent hjem, men sådan forholder det sig ikke, hvis du fylder dit hjem med kemikalier.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark