Rejse til Maldiverne

//

Maldiverne, formelt Republikken Maldiverne, er en lille arkipelagisk stat i Sydasien beliggende i Det Indiske Hav. Den findes sydvest for Sri Lanka og Indien, ca. 700 km fra det orientalske kontinents fastland. Kæden af 26 atoller strækker sig fra Ihavandhippolhu Atoll i nord til Addu Atoll i syd (over Ækvator). Maldiverne består af et område, der dækker ca. 298 kvadratkilometer, og er en af klodens mest geografisk spredte suveræne stater såvel som den mindste orientalske nation efter landområde samt med omkring 557.426 indbyggere den anden den mindst befolkede nation i Asien. Malé er ressourcerne såvel som den mest blomstrende by, generelt kaldet “King’s Island”, hvor de gamle kongelige dynastier regerede for sin centrale placering.

Maldivian Island-kæden ligger på Chagos-Laccadive Ridge, en enorm ubådsbjergkæde i Det Indiske Hav; Dette skaber også en jordbundet økoregion sammen med Chagos Island Chain og Lakshadweep. Med en almindelig jordoverflade på 1,5 meter over havets overflade, og også en højeste helt naturlige faktor på kun 5,1 meter (17 ft), er det verdens laveste liggende nation.

I det 12. århundrede nåede islam den maldiviske økæde, der blev konsolideret som et sultanat, der udviklede solid forretning såvel som sociale forbindelser med Asien og Afrika. Fra midten af 1500-tallet kom området under de europæiske kolonimagters styrkende indflydelse, og Maldiverne endte med at blive et britisk protektorat i 1887. Frihed fra Storbritannien kom i 1965, samt en præsidentrepublik blev udviklet i 1968 med en valgt People’s Majlis. I de kommende år har der faktisk været politisk ustabilitet, bestræbelser på demokratiske reformer samt økologiske udfordringer som følge af klimaændringer.

Maldiverne blev et begyndende medlem af Den Sydasiatiske Organisation for Regionalt Samarbejde (SAARC). Det er desuden deltager i FN, Commonwealth of Nations, Organisationen for Islamisk Samarbejde og også den alliancefri aktivitet. The Globe Bank kategoriserer Maldiverne som havende en øvre middelklasse indtjening økonomiske situation. Fiskeriet har historisk set været den dominerende økonomiske opgave, og det er fortsat langt den største industri, der er blevet overholdt af den hastigt voksende turistindustri. Maldiverne pris “høj” på Human Growth Index, med per capita indtægter betydeligt højere end forskellige andre SAARC lande.

Maldiverne var medlem af Commonwealth fra juli 1982 til han trak sig ud af organisationen i oktober 2016 i protest mod krav fra de andre lande om krænkelser af borgerrettigheder samt manglende frihed. Maldiverne vendte tilbage til Commonwealth den 1. februar 2020 efter at have afsløret beviser for drift af autonome procedurer samt folkelig støtte.

Maldiverne består af 1.192 koraløer organiseret i en dobbelt kæde af 26 atoller, der strækker sig langs en længde på 871 km nord til syd, 130 km (81 miles) øst til vest, spredt over omkring 90.000 kvadratkilometer (35.000 sq mi), hvoraf kun 298 km2 er tørt land, hvilket gør dette til et af klodens mest spredte lande. Den findes mellem breddegrader 1 ° S og også 8 ° N, og også længdegrader 72 ° og 74 ° E. Atollerne består af levende koralrev samt sandbanke, der ligger på toppen af en ubådsryg 960 km lang, der pludselig stiger fra Dybet af Det Indiske Hav samt løber nord til syd.

Lige i nærheden af den sydlige ende af denne naturlige revbarriere tillader 2 åbne passager risikofrit skib, der navigerer fra den ene side af Det Indiske Hav til den anden gennem Maldivernes territorialfarvande. Med hensyn til forvaltningsmål arrangerede den maldiviske regering disse atoller helt ind i 21 administrative divisioner. Den største ø Maldiverne er Gan, som kommer fra Laamu Atoll eller Hahdhummathi Maldiverne. I Addu Atoll er de vestlige øer forbundet med veje over koralrev (samlet kaldet Web link Road), og vejens samlede størrelse er 14 km.

Maldiverne er den mest overkommelige nation på verdensplan, med optimale såvel som typiske naturlige jordgrader på kun 2,4 meter (7 fod 10 i) og 1,5 meter (4 ft 11 i) over vandstanden, specifikt. I områder, hvor der findes byggeri og anlæg, er dette imidlertid faktisk blevet hævet til mange meter. Mere end 80 procent af landets jord består af rev øer, der klatrer mindre end en meter over vandstanden. Maldiverne er derfor meget truet af at blive oversvømmet på grund af stigende vandstand. FN’s økologiske panel har faktisk meddelt, at stigningen i vandstanden i havene til de nuværende priser vil være høj nok til at gøre Maldiverne ubrugelige i 2100.

En strand på Bathala øen<br>
Maldiverne har et tropisk monsunklima (Am) under Köppen-miljøklassifikationen, som påvirkes af den store landmasse i Sydasien mod nord. Fordi Maldiverne har den mest overkommelige højde i noget land i verden, er temperaturniveauet regelmæssigt varmt og ofte fugtigt. Synligheden af denne landmasse udløser differentieret opvarmning af jord og vand. Disse faktorer udløste et sus af fugt-rige luft fra Det Indiske Hav over Sydasien, hvilket resulterer i den sydvestlige storm. To perioder styrer Maldivernes klima: den helt tørre sæson forbundet med vinteren nordøstlige regnskyl og også den våde periode forbundet med den sydvestlige regnskyl, som bringer stærk vind samt tornadoer

Ændringen fra den helt tørre nordøstlige monsun til den våde sydvestlige monsun finder sted i løbet af april og også Might. I løbet af denne periode øger de sydvestlige vinde dannelsen af den sydvestlige regnskyl, som når Maldiverne i begyndelsen af juni og varer indtil slutningen af november. Ikke desto mindre opfylder Maldivernes klimamønstre ikke altid monsunmønstrene i Sydasien. De årlige nedbørsstandarder 254 centimeter (100 tommer) i nord og også 381 centimeter (150 tommer) i syd.

Den monsunpåvirkning er højere i den nordlige del af Maldiverne end i syd, endnu mere påvirket af ækvatoriale strømme.

Den almindelige høje temperatur er 31,5 grader Celsius samt den almindelige reducerede temperatur er 26,4 niveau Celsius.

Andre miljøspørgsmål end stigningen i vandstanden omfatter dårlig affaldsbortskaffelse samt tyveri af kystlinjer. Selvom Maldiverne holdes relativt uberørte såvel som lidt rod kan placeres på øerne, findes der ingen gode affaldsbortskaffelseswebsteder. Størstedelen af skrald fra Malé samt forskellige andre hoteller er blot dumpet på Thilafushi.

31 sikrede steder administreres af Miljøministeriet og også Energi samt Environmental Protection Agency (EPA) i Maldiverne.

Maldiverne forblev meget ukendt for turister indtil begyndelsen af 1970’erne. Kun 189 øer er hjemsted for sine 447.137 indbyggere. De andre øer bruges fuldstændigt til økonomiske formål, hvoraf turisme og landbrug er en af de mest førende. Turismen udgør 28 % af BNP og mere end 60 % af Maldivernes valutaindtægter. Over 90% af føderale statslige skatteforpligtelse overskud stammer fra importopgaver samt turisme-relaterede skatteforpligtelser.

Væksten i turismen dyrkede den samlede vækst i landets økonomiske situation. Det skabte både direkte og indirekte arbejde samt indtjeningsgenereringsmuligheder på andre tilknyttede markeder. De allerførste turiststeder blev åbnet i 1972 med Bandos Island Hotel og også Kurumba Town (det nuværende navn er Kurumba Maldiverne), som forvandlede Maldivernes økonomiske situation.

Ifølge turistministeriet ændrede turismens udseende i 1972 det økonomiske klima og bevægede sig hurtigt fra afhængighed af fiskeri til turist. På bare tre og også et halvt årti blev sektoren den største indtægtskilde. Turist var ligeledes landets største internationale valuta lønmodtager og den ensomme største bidragyder til BNP. Siden 2008 har 89 hoteller på Maldiverne brugt over 17.000 senge og også organiseret over 600.000 turister årligt. I 2019 vedrørte over 1,7 millioner besøgende på øerne. 

De mange forskellige resorts steg fra 2 til 92 mellem 1972 og også 2007. I 2007 havde over 8.380.000 rejsende besøgt Maldiverne.

Landet har seks arv Maldivian rev moskeer noteret som UNESCO tentative steder.

Besøgende på Maldiverne kræver ikke at indgive en ansøgning om visum før ankomst, uanset deres hjemland, forudsat at de har et legitimt pas, bevis for videresendelse og penge til at være selvafhængige, mens de er i landet.
Mange besøgende kommer til Velana International Airport, på Hulhulé Island, ved siden af ressourcerne Malé. Lufthavnsterminalen tilbydes af ture til og også fra Indien, Sri Lanka, Doha, Dubai, Singapore, Istanbul og betydelige lufthavne i Sydøstasien sammen med chartre fra Europa. Gan Airport terminal, på den sydlige atoll af Addu, ligeledes tjener en verdensomspændende flyvning til Milano adskillige gange om ugen. British Airways tilbyder direkte fly til Maldiverne omkring 2 – 3 gange om ugen.

Maldivernes samfund er påvirket af kulturer hos personer med forskellig etnisk baggrund, der faktisk har besluttet øerne gennem tiden.

I betragtning af at det 12. århundrede e.Kr. også var der påvirker fra Arabien i sproget såvel som kulturen i Maldiverne på grund af konverteringen til islam og dens plads som en korsvej i det vigtigste Indiske Hav. Dette skyldtes den lange handelsbaggrund mellem fjernøsten såvel som centrum øst.

Reflekterende af dette er det faktum, at Maldiverne har haft den højest mulige nationale skilsmisserate på verdensplan i mange år. Dette, er det hypotese, er på grund af en kombination af liberale islamiske retningslinjer om skilsmisse og også de temmelig løs ægteskab bånd, der er blevet identificeret som typiske i ikke-og også semi-stillesiddende folk uden en historie af helt skabt agrariske hjem og slægtskab forbindelser.

Velana International Flight Terminal er den største gateway til Maldiverne; Det er i nærheden af hovedstaden Malé og er også omkranset af vand. International rejser tilbydes på statsejede Island Aeronautics Provider (mærkevarer som Maldivian), der opererer til næsten alle Maldiverne indenlandske lufthavne med en række Bombardier Dashboard 8 fly, samt en A320 med global løsning til Indien, Bangladesh, Kina og Thailand.

I Maldiverne er der tre vigtigste midler til at tage en tur mellem øer: med indenrigsflyvning, med vandflyver eller med båd. [146] I mange år var der to vandflyselskaber, der opererede: TMA (Trans Maldivian Airways) samt Maldivian Air Taxi, men disse fusionerede i 2013 under navnet TMA. Vandflyverflåden består udelukkende af DHC-6 Double Otters. Der er ligeledes endnu et flyselskab, Flyme, der kører ved hjælp af ATR-fly til indenrigsflyterminaler, hovedsagelig Maamigili, Dharavandhoo og et par andre. Manta Air begynder sin første opsætning af vandflyverløsning. Dens vandflyver flåde består af DHC-6 Twin Otter fly. Ud over vandflyverløsningen bruger Manta Air ATR 72-600 fly til at køre indenrigsrejser til Dhaalu Lufthavnsterminal, Dharavandhoo Flight Terminal samt Kooddoo Flight Terminal fra den store Velana International Airport. [147] Afhængigt af destinationsøens rækkevidde fra lufthavnsterminalen arrangerer resorts speedbådstransport eller vandflyverture direkte til resortøens anløbsbro for deres besøgende. Flere daglige ture løber fra Velana International Flight Terminal til de 12 indenlandske såvel som verdensomspændende lufthavnsterminaler i nationen. Der er også færger, der sejler fra Malé til en række atoller. Den traditionelle maldiviske båd kaldes en dhoni. Speedbåde såvel som vandflyvere ofte en tendens til at være dyrere, mens rejser med dhoni, selv om langsommere, er forholdsvis billigere såvel som problemfri.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark