Råd mod søvnløshed

//

Har du problemer med at sove om natten? Vender og drejer du dig i timevis og kan ikke få det behageligt nok til at falde i søvn? Hvis ja, så er denne artikel lige sagen for dig. Vi vil give nogle råd, der har vist sig at hjælpe folk til at sove bedre. Vi håber, at nogen af stedenstående råd vil virke hos dig.

Passer din seng til dig

Hvis du har svært ved at falde i søvn eller vågner om natten, så kan det være, at det er sengen, at den er gal med. Måske er den for hård, måske er den for blød, eller måske er den for lille til dig? Prøv at finde en seng eller en topmadras, der følger dine krop, når du ligger i den.

Gør soveværelset soveklart

En grund til, at du måske har svært ved at sove, kan være, at der er for lyst i rummet, og din hjerne tror, at det er “op-tid”. Forbered soveværelset på, at det er sovetid ved at gøre rummet mørkt og gerne køligt. Og hvis du har brug for lys, så sørg for, at det er dæmpet lys!

Invester i sten eller krystaller

Er du interesseret i det spirituelle? Så bør du kigge efter nogle sten eller krystaller, som kan hjælpe dig mod din søvnløshed. Du kan for eksempel kigge på Ametyster eller Ametyst grotter, som også kaldes for drømmesten. Den er super smuk og yndefuld, som du kan placere under din hovedpude eller i hovedgærdet af din seng.

Drik en afslappende kop varm te eller vand

Du bør holde dig fra drikke, der indeholder koffein. Koffein holder dig vågen, så ingen kaffe eller te, der indeholder koffein! Heldigvis kan man købe te, der ikke indeholder koffein, men som indeholder baldrian, som er et afslappende naturmiddel. Du kan også nøjes med et varmt glas vand, hvis du kan lide det. Varmen giver en afslappende følelse i kroppen. Brug en øjenmaske

Spil noget rolig musik

Hvis der er noget, der hjælper dig med at slappe af, hvorfor så ikke prøve at spille noget beroligende musik, mens du sover? Det kunne være klassisk musik, new age eller endda afslappende naturlyde. Både på Spotify og YouTube, kan du finde gode og effektive afslappende numre, som kan få dig helt ned i gear.Prøv en app som Calm.com

Tag et bad før sengetid

Et varmt bad om aftenen kan være meget afslappende og hjælpe dig med at sove bedre. Tilsæt nogle beroligende aromaterapi-olier eller tilsæt nogle Epsom-salte, som er kendt for deres afslappende egenskaber.

Stræk dig eller dyrk yoga før sengetid

Hvis du ikke ønsker at drikke noget, du kan prøve en afslappende yogatime om aftenen. Yoga er kendt for sine afslappende egenskaber, og udstrækning vil få dig til at føle dig afslappet, inden du går i seng. Det vigtigt er, at du får din krop helt ned i gear. Det betyder også, at du ikke bør dyrke motion senere end kl. 19. For når du dyrker motion, danner kroppen adrenalin, som først forsvinder ud af kroppen efter 2-3 timer. Så undgå motion inden sengetid!

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark