Opsætning af altan

//

Flere og flere lejligheder i de danske storbyer er begyndt at blive udvidet med en altan, da der er høj efterspørgsel på det. De fleste kender til at nyde sin morgenkaffe i morgensolen på altanen, eller ovenikøbet nyde eftermiddagssolen efter en lang arbejdsdag. Flere og flere lejligheder i de danske storbyer er begyndt at blive udvidet med en altan, da der er høj efterspørgsel på det.

Husk byggetilladelsen

Det kræver altid en byggetilladelse hvis man skal udvide med en altan. Derudover er der forskellige krav og vejledninger til, hvad man må og ikke må i forbindelse med dette. Dette kan man blive klogere på hos ens kommune eller hos en byggesagsbehandler.

Retningslinjer for en altan

Der er en hel del retningslinjer for, hvordan en altan skal bygges og dermed krav til omfanget af altanen. Omfanget er blandt andet at altandybden maksimalt må være på 1,3 m, hvilket skyldes at den ikke må være til gene for naboerne. Her er der også nogle specifikke retningslinjer i forhold til afstanden til naboerne. Her lyder kravet at der skal være mere end 0,5 meters afstand mellem altanen og naboen. Derudover er længden meget individuelt efter hvilken type lejlighedskompleks, som altanen skal opsættes ved. Der er nogle sikkerhedsmæssige retningslinjer og krav, såsom at der skal være en form for kant på altanen, så der ikke kan ryge løse genstande ud over og være en potentiel årsag til personskader. Det tænker de fleste er en selvfølge, da der altid er en form for hegn eller lignende. Men der er ofte et lille mellemrum mellem bunden og hegnet, hvor der kan ryge små genstande ud. Desuden skal alle altaner opsættes, så de passer til bygningens arkitektur, så altanen er tilpasset til ejendommens udtryk.

Der findes mange flere krav til dette, og man kan derfor få rådgivning hos ens egen kommune, da de har indsigt i alle regler for, hvad man må og ikke må. De kan derfor vejlede dig i processen for, hvad der er muligt, og hvad der ikke er muligt.