NemID bliver til MitID

//

NemID, det sikre login-system, som millioner af danskere bruger, skifter i dag. Det nye system, Mitid, vil have samme sikkerhedsniveau som NemID, men med nogle ekstra funktioner. I dette blogindlæg vil vi fortælle, hvad ændringen betyder for dig, og hvordan du fortsat kan bruge dine NemID-loginoplysninger i det nye system.

Hvis du har et NemID-login, kan du fortsætte med at bruge det i det nye system. Der er dog nogle ændringer, som du skal være opmærksom på. For det første vil dit brugernavn og din adgangskode forblive de samme, men dit login-certifikat vil blive erstattet af et nyt. Det betyder, at du skal downloade det nye certifikat fra MitID’s websted og installere det på din computer. For det andet vil den måde, du logger ind på websteder på, blive ændret en smule. I stedet for at indtaste dine NemID-loginoplysninger på hvert enkelt websted, vil du nu først indtaste dem på MitID-webstedet og derefter blive omdirigeret til det websted, du ønsker at få adgang til. Ændringen fra NemID til MitID er en del af en større indsats for at forbedre den digitale sikkerhed i Danmark. Ved at skifte til et nyt system kan vi være på forkant med de nyeste sikkerhedstrusler og sikre, at vores loginsystem forbliver sikkert i mange år fremover.

Hvorfor er det vigtigt med digital sikkerhed?

I dagens verden er digital sikkerhed vigtigere end nogensinde før. Da så meget af vores liv foregår online, er det afgørende, at vi har et sikkert loginsystem til at beskytte vores personlige oplysninger. Ved at skifte til MitID kan vi være sikre på, at vores loginoplysninger er sikre, og at kun vi kan få adgang til vores konti.

Hvad er fordelene ved MitID?

Ud over forbedret sikkerhed er der også en række andre fordele ved MitID. Med det nye system kan du logge ind på websteder uden at skulle huske flere brugernavne og adgangskoder. Du vil også kunne bruge dit NemID-login på mobile enheder som f.eks. smartphones og tablets. Og hvis du mister dine NemID-loginoplysninger, kan du nu nulstille dem online.

Lån med MitID

MitID kan som sagt bruges til mange ting i Danmark. Det er nemt at bruge, og du skal ikke huske på flere forskellige adgangskoder, udover det kan du give samtykke til, at forskellige leverandører kan indhente dokumentation uden at du skal fremsende det med posten. Du kan f.eks. låne penge uden sikkerhed med dit MitID, helt uden at fremsende lønsedler m.v.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark