Naturens vidundere forbløffer stadig især Rav

//

Som fritidsmenneske elsker jeg jo alt, hvad der har med naturen at gøre. Især havet er jeg fascineret af, for der kan man også gøre ravfund.dk. Derfor går min mand og jeg tit ture ved stranden nord for København sammen med knægtene – og det i al slags vejr – specielt i efterårsmånederne, for der er der mange muligheder for at gøre sig et rigtig godt ravfund.

Som udendørs- og fritidsmennesker lider vi også lidt at samlermani, så det er kun godt, at vi har hus med have. Ikke at vi slæber kampesten med hjem, men vi får dog alligevel flyttet en hel del småsten og drivtømmer med hjem fra stranden af til at pynte boligen lidt op med. Også rav finder vores vej, og det gør vi gerne lidt ekstra ud af. Derfor arrangerer vi tit og ofte små familietræf med de nærmeste familiemedlemmer, så vi kan være flere om at gøre ravfund til vores bolig og have.

Gamle skrøner rummer også spændende ravfund

Forleden dag havde vi blandt andre mine bedsteforældre med ud på tur, og det blev en dag, som vores to små knægte sent vil glemme. Mine bedsteforældre har boet ved Vesterhavet hele deres lange liv sammen, så de har gjort mange fund i årenes løb. Den dag trak de derfor de allerbedste historier op af hatten til ære for vores to knægte, som til gengæld sad som tryllebundne, da oldefar og oldemor gik i gang med ravfund fra den værste skuffe, som de kunne finde.

Som sædvanlig var der skrønen om hvalen med øjne så store som guldklumper, fordi den havde slugt et ravfund som lille. Og der var skrønen om fuglen, som havde ravnæb, fordi den altid gik og hakkede i ravfund. Men den bedste skrøne var den om ravfundet, der rummede hornvioler – tænk, at det fandtes på den tid for så mange millioner af år siden!

Ja, man kan blive rigtig klog af at lytte til gamle vise mennesker, som har oplevet lidt af hvert – selv en corona-virus har de nedkæmpet i deres ældre år. Mine bedsteforældre er gæve folk med ben i næsen og sanserne åbne for ravfund.

Nu er øjnene blevet dårlige så der skal hjælpemidler til så nu går de om natten med en ravlygte og de siger det er meget lettere på denne måde men denne lygte kan nu også bruges om dagen, hvilket de ikke har prøvet endnu.

Ravfund samler interessante mennesker

Man behøver ikke ravlygter med UV-lys for at finde frem til klogskab og lærdom. Alt man behøver er at lytte til, hvad ældre mennesker kan fortælle om deres liv. Dér lærer man en masse om livets gang, og om hvordan vi mennesker lever til forskellige tider. Men ravfund er nu altid det samme uanset historiens vingesus, og et sus i maven – dét får man altid, når man gør et ravfund.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark