Kan man flyve miljøvenligt til Dubai?

//

Der er mange spørgsmål, der knytter sig til rejser – og især til flyvning. Er det miljøvenligt at flyve? Kan man flyve uden at skade klimaet? Og hvilke alternativer er der til flyrejser? I denne artikel giver vi et bud på, hvordan du kan rejse miljøvenligt – selv til Dubai!

Sådan rejser du miljøvenligt

Der er nogle få ting, du kan gøre for at sikre, at din rejse er miljøvenlig:

-Tag toget eller bussen i stedet for at flyve. Det udleder langt mindre kuldioxid i atmosfæren.

-Flyv korte afstande i stedet for langdistanceflyvninger. Jo kortere flyveturen er, jo lavere er udledningen.

-Undgå unødvendige flyrejser ved at planlægge din rejse godt. Tænk på alle de forskellige steder, du kan besøge på én rejse.

-Vælg et miljøvenligt flyselskab, der kompenserer for sine CO2-emissioner, hvor flyvetiden er kort, såsom er der kort flyvetid fra København til Dubai.

-Pak let for at reducere flyets vægt og brændstofforbruget.

-Glem ikke at kompensere for din flyrejse! Det kan du gøre ved at plante træer eller investere i grønne projekter.

Hvorfor er det vigtigt?

Luftfartsindustrien er en af de hurtigst voksende kilder til drivhusgasemissioner. I 2016 tegnede den sig for omkring to procent af de globale emissioner af kuldioxid (CO₂). Hvis intet ændres, kan dette i 2050 stige til mellem fem og syv procent. Det er en enorm stigning – og det er en stigning, som vi er nødt til at handle på nu.

Så hvad kan vi gøre for at sikre, at vores flyvning er miljøvenlig? Først og fremmest kan vi vælge at flyve mindre. Det kan betyde, at vi tager toget eller bussen i stedet for at flyve, eller at vi kun flyver, når det er absolut nødvendigt.

Vi skal huske, at hvis vi vil gøre en forskel for klimaet, så skal man starte med at ændre sine egne vaner, tanker og gøremål, inden, men begynder at rette på andre.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark