Kan jern genanvendes?

//

Jern er et materiale, som kan genanvendes igen og igen. Der bliver hvert år genanvendt mange ton jern, men der er altid plads til forbedring. I denne artikel vil vi se på, hvor meget jern bliver genanvendt, og hvilke muligheder du har for at sælge dit gamle jern. Vi slutter af med at kigge på, hvem der egentlig køber gammelt jern.

 

Hvor meget jern genanvendes?

I Det Forenede Kongerige genanvendes ca. 13 millioner tons jern hvert år. Dette omfatter både jernholdige og ikke-jernholdige metaller. Heraf er ca. 60 % jernholdige metaller og 40 % ikke-jernholdige metaller

Den mest almindelige metode til genanvendelse af jern er gennem skrothandlere. Skrothandlerne køber alle typer jern og andre metaller og sælger det videre til omsmeltning og genbrug.

 

Hvad sker der, når du genbruger jern?

Når du genbruger jern, gennemgår det først en proces, der kaldes shredding. Shredding indebærer, at metallet brydes ned i små stykker, så det nemt kan transporteres og forarbejdes.

Det næste trin er at fjerne eventuelle urenheder fra jernet. Dette sker ved at lade jernet passere gennem en ovn ved høje temperaturer. Urenhederne brændes derefter af og efterlader rent jern.

Til sidst smeltes jernet ned og formes til nye produkter. Disse produkter kan være alt fra bildele til kontorbygninger!

 

Kan man sælge gammelt jern?

Ja, du kan godt sælge gammelt jern! Der er mange skrothandlere, som gerne vil tage dit gamle jern fra dig. Alternativt kan du også prøve at sælge det online via websteder som Craigslist eller eBay.

 

Hvad kan du få for gammelt jern?

Hvis du har gammelt jern, som du gerne vil af med, er din bedste mulighed at sælge det til en skrothandler. Skrothandlerne betaler dig for dit metal på grundlag af dets vægt og renhed.

En anden mulighed er at donere dit gamle jern til en lokal genbrugsstation. Mange genbrugspladser tager imod alle typer metaller, herunder jern.

De vil derefter sælge metallet til skrothandlere og bruge pengene til at finansiere deres aktiviteter.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark