Jul det’ cool – en analyse af danske julesange

//

I Danmark har vi en lang og stolt tradition for at skrive og synge julesange. Hvert år bliver der sunget masser af julesange på tv, radio og i affaldscontainere over hele landet. Nogle af sangene er kendte klassikere, mens andre er nye på markedet. I denne blogpost vil vi tage et kig på én af de nyere julesange, nemlig Jul det’ cool med MC Einar. Vi vil se på, hvad der gør denne sang særlig, og hvorfor den er blevet så populær.

Hvad gør Jul det’ cool særlig?

Der er mange ting, der gør Jul det’ cool til en unik og populær julesang. For det første er det den første danske rap-julesang nogensinde. Sangen blev udgivet i 2015, og den tog Danmark med storm. Selv om teksten er på dansk, indeholder den mange engelske ord og udtryk, hvilket gør den lettere at forstå for et bredt publikum. MC Einar fortæller om sin egen barndom i julen, og han refererer til mange velkendte elementer fra dansk kultur, som f.eks. appelsiner og juletræer. Sangen har en positiv og glad tone, og dens simple budskab – “Det’ fedt at være sammen i julen!” – gør den meget let at identificere sig med.

Hvorfor er Jul det’ cool blevet så populær? 

Der kan være mange grunde til, at Jul det’ cool er blevet så populær blandt danskerne. For det første synes mange danskere, at det er dejligt at have en rap-julesang, der forskellige sig fra alle de andre sange på markedet. Sangen appellerer især til unge mennesker, der godt kan lide at danse til musikken og have fest sammen med vennerne i julen. Desuden har sangen fået massiv opmærksomhed fra forskellige medier – både tv-stationer og radioprogrammer – hvilket har bidraget til dens popularity. 

Konklusionen: 

En rap-julesang som Jul det’ cool er bestemt et unikt tilføjelse til danskernes julemusikalske scene. Sangen appellerer især til unge mennesker takket været sin simple tekst og sit positive budskab, men alle aldersgrupper kan nyde denne gladefestlige sang i julen! Hvis du endnu ikke har hørt Jul det’ cool med MC Einar, så skal du helt sikkert give den et lyt – måske endda medens du danser rundt om juletreet!

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark