Hvorfor det skader miljøet at bruge Microsoft office

//

Du har sikkert hørt, at Microsoft Office er en miljøskadelig programvare. Men ved du hvorfor? Og hvad kan du gøre for at nedsætte din personlige co2 udledning? I denne artikel fortæller vi alt, hvad du behøver vide om data og serverdrift og deres indflydelse på miljøet. Vi kigger også på, hvordan serverkølingen kan reducere energiforbruget med op til 50%.

 

Udledning af CO2

Data og serverdrift udgør en stor del af Microsoft Offices CO2 udledning. Faktisk bruger serverne alene cirka 1% af verdens energi. Dette skyldes, at serverne skal fungere på høje hastigheder for at kunne følge med kundernes efterspørgsel. Men det har en pris for miljøet. For eksempel kræver hver eneste bit data, der lagres på en server, energi for at holde den kørende. Det betyder, at jo flere data du lagrer, jo mere energi bruger du – og jo mere kuldioxid udleder du.

 

En gennemsnitlig server udleder ca. 1.000 pund CO2 hvert år. Og det er kun for køling. Når man medregner den energi, der bruges til at drive serverne, stiger de samlede emissioner til 2000 pund. Det svarer til at køre i bil i to timer. Et problem er at mange hosting udbydere tilbyder ubegrænset serverplads og båndbredde, men er det virkelig nødvendigt? Svaret er i de fleste tilfælde nej.

 

Sådan reducere du din udledning

Heldigvis er der måder at reducere din servers indvirkning på miljøet på. En måde er ved at bruge teknologier til serverkøling. Disse teknologier kan reducere energiforbruget med op til 50 %.

 

En måde til at minimere dine fodaftryk på servere, er at overveje nøje, hvilke filer og programmer du virkelig har brug for at opbevare på din server. En anden er at bruge energieffektive servere, der er designet til at minimere miljøpåvirkningen. Ved at være opmærksom på dit serverforbrug kan du være med til at beskytte miljøet – og spare penge på din hosting regning.

 

Hvis du leder efter en miljøvenlig måde at bruge Office pakken Mac, kan du overveje at bruge data- og serverdrift, der er certificeret af Green Grid eller andre miljøorganisationer. På denne måde kan du være sikker på at dine data og serveraktiviteter har minimal indvirkning på miljøet.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark