Hvilken vin er du mest til?

//

Uanset om du sætter pris på et glas vin alene, med dine nærmeste eller kun åbner en flaske vin når der er anledning til festivitas, ja så er vin noget de fleste sætter pris på. Det at kunne åbne en flaske vin og nyde et koldt glas vin på altanen, ja det er næsten lyden af sommer. Om man er connaisseur, sommelier eller måske helt ny til det med vin, ja så er vin for alle. Om du er til rødvin, rosé eller hvidvin, ja der er mange muligheder og utallige smagsvarianter. Denne artikel vil dykke længere ned i sød vin, mere bestemt sød hvidvin, så hvis dette lyder som noget for dig, så læs endelig med videre og lær mere om denne type vin.

Sød hvidvin

Som sagt findes der utallige slags vine, og utallige smagsvarianter. Druerne er mange, og behandlingen af dem er forskellige. Når man taler om en sød hvidvin, ja så taler man faktisk om hvor stort restsukkerindholdet er i den pågældende vin. Det er altså niveauet af restsukkerindholdet der betegner hvor sød en vin er, og det er også dette der gør at man kategorisere en vin som værende en sød vin eller måske endda en dessertvin. Når man taler om sukkerindholdet, så taler man ikke om hvor meget sukker vinen er tilsat, men i stedet det restsukkerniveau der er tilbage i vinen når den er klar til at blive drukket. Dette måles ud fra den druemost som vinen er lavet på. Grunden til at vinen har et højt restsukkerniveau kan både ske, ved at man stopper gæringen eller ved at benytte bestemte druer der har et højt sukkerindhold.

Hvad kan man drikke sød hvidvin til?

Sød hvidvin, kan drikkes i flere forskellige anledninger. Generelt er sød vin god til lette og lyse retter. Du kan eksempelvis servere frugt, bær, kage og andre desserter. Et andet eksempel på en god makker til din søde hvidvin, kan være at sætte cremede oste på dit spisebord. Til cremede oste, vil din søde vin gøre sig utroligt godt, da sødmen heri står godt til osten. Du kan selvfølgelig også drikke vinen alene, og nyde sødmen herfra alene. Noget der dog er essentielt, er at vinen skal være afkølet for at give dig den bedste oplevelse.

Find den vin der passer netop til dig

Uanset om du ved du er til sød hvidvin eller ej, ja så kan du med fordel klikke dig ind på linket øverst oppe, og se det store udvalg af søde vine hos Jyskvin.dk. Her på siden har de kæmpe ekspertise indenfor vin, og du er altså garanteret at blive tage i hånden, og guidet til de helt rigtige vine for netop dig. Så hvis du ønsker mere viden om sød hvidvin eller måske andre slags vine, ja så kan du med fordel klikke på linket og lære meget mere, ja måske endda købe et par flasker hjem så du selv kan smage på varerne. Sæt eventuelt en vinsmagning op, inviter et par venner, og find den vin der er din og jeres favorit.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark