Hverdagens smukke motiver

//

Omringet af kunst

Kunst kan noget helst særligt for os. Kunst kan få verden til at dreje den forkerte vej og kloden til at gå fuldtændigt amok. Kunst har for mennesket siden tidernes morgen en helt særlig plads i vores hjerter. Kunst kan få os til at fælde en tåre men kunst kan også få os til at indse et politisk emne eller bryde ud i vrede. Hvordan kan det være at noget med så alsidig fortolkning og neutralt fysisk udtryk kan have så enorm indvirkning på os? Det vil nok altid være et mysterie. Men det vi ved er at det kan noget helt særligt for os mentalt og for vores psykiske helbred.

Den menneskelige tiltrækning af kunst og motiver

Mennesket har siden tidernes morgen været yderst tiltrukket af disse flotte motiver. Det samme ser man i dyreverdenen. Det ses hos alle mulige dyrearter, ike blot aben, men også delfinen og elefanten at de bliver betaget af kunstmotiver os fysisk performanceart. Uden at være ekspert på emnet så mener jeg at det er en neurologisk tilstand der gør det behageligt at se på. Vi føler hjernen stimuleret af flotte, farverige, provokerende motiver, især når vi ikke kan sætte dens udformning sammen med en mening. Når vi ikke kan forstå den umiddelbare mening bag kunsten, hvilket får os til at tænke over det. Vi som mennesker kan stå hele dagen og kigge på et særligt maleri. Hvorfor står manden  på den måde? Hvorfor rækker han hånden ud på den måde? Vi elsker at holde vores hjerne beskæftiget med disse spørgsmål.

Kunst på budget

Nok om hvorfor mennesket føler sig medtaget af kunsten: hvordan vi vi få fat i smuk kunst? Det er et godt spørgsmål. Et spørgsmål som kan besvares denne diverse second hand sider som dba og gul&gratis men også diverse kunstgallerier sælger deres udstillinger. Flere og flere kunstnere lejer midlertidige lokaler for at sælge deres kunst. Hold øjnene åbne og du vil falde over disse opslag.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark