Hvad er en fremtidsfuldmagt?

//

Hvad er en fremtidsfuldmagt? En fremtidsfuldmagt er noget alle mennesker kan oprette. Det betyder, at hvis du en dag bliver rigtig syg eller ikke er stand til at gøre noget, så er der en der kan hjælpe dig. Fordelen ved en fremtidsfuldmagt er, at du selv bestemmer hvem der skal have den. Det er altså frivilligt om du vælger din kæreste, datter, kammerat eller en helt fjerde. Det skal bare være en som du føler dig tryg med, og en som du med sikkerhed ved kan tage opgaven op. Endnu en fordel ved en fremtidsfuldmagt er, at du kan gøre dine pårørende opmærksom på, hvem du har udpeget som værge. På denne måde er de forberedt på det, og det gør livet meget nemmere både for dig og for dem. Hvis du er i tvivl om, hvordan og hvorledes du skal navigere i det hele, så kan du læse yderligere om Fremtidsfuldmagt. 

 

Hvornår træder den i kraft

 

Din fremtidsfuldmagt er kun reel hvis du bliver syg og har brug for en værge. Derfor er det vigtigt, at du tænker dig godt om, når du skal træffe en beslutning om, hvem du skal have som værge. Denne person skal eksempelvis hjælpe dig med din økonomi, og derfor er det ikke noget med at tage en forhastet beslutning. Det er muligt at oprette en fuldtidsmagt når du er fyldt over 18 år, og selvom du ikke er syg på nuværende tidspunkt, så er det stadig en fordel at have dig nogle overvejelser. Man ved aldrig hvad der sker, og derfor er det rart at være på den sikre side. Det er desværre livets gang at man på et tidspunkt bliver syg. Og ved at oprette en fuldtidsmagt allerede i dag, så ved du, at du er i trygge hænder i fremtiden. Tal med dine nærmeste og dine venner om muligheden for at oprette en fuldtidsmagt, og fortæl dem om Hvad er en fuldtidsmagt. Det kan være, at du kan ændre deres holdning, og at i sammen kan hjælpe hinanden med at oprette en. 

 

Tænk dig godt om

 

Den største fordel ved at oprette en fremtidsfuldmagt er, at du slipper for at få en værge, som du ikke kender til. Ved at vælge din egen værge, så ved du at den person kender alt til dig, og dermed alle dine interesser. Det er ret vigtigt, hvis der skal træffes nogle svære beslutninger. Hvis du har flere personer oppe at vende i hovedet, så kan du også vælge flere. Dog skal du selv vælge rækkefølgen på dem, hvis eksempelvis den første du har nævnt, ikke er i stand til at varetage opgaven, så har den næste mulighed for det. Der er muligvis mange der vil vælge en god ven eller et nært familiemedlem, men det er helt op til dig selv. Derudover skal du også indberette hvilke beslutninger, som din værge skal tage for dig. En fremtidsfuldmagt indeholder en del beslutninger og regler, så sæt dig ind i stoffet, inden du opretter dig en. 

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark