Giv en buket bæredygtige blomster til den skønneste mor i verden

//

Uanset om det er noget man personligt går op i eller ej, er der noget ekstra lækkert ved at give en gave der kommer med et lille drys god samvittighed oveni.

For selvom der er utroligt populært og helt almindeligt at give en buket blomster til mors dag, er det ikke særlig bæredygtigt. Produktionen af friske blomster slider på klimaet og har samtidig enormt meget produktspild, da det kun er en brøkdel af de blomster der bliver dyrket, der faktisk når ud til dig som forbruger.

Derfor er det værd at overveje en buket bæredygtige blomster når du er på udkig efter den perfekte gave til din dejlige mor. Evighedsbuketten er et formidabelt alternativ til den klassiske friske buket, da den helt fra produktion til den ender i komposten, ikke blot er det bæredygtige valg, men også der hvor du får mest for pengene. En frisk buket der holder en uge, vil have en dagspris på 36 kr., hvorimod evighedsbuketterne har en dagspris på 2 kr. med udgangspunkt i en levetid på 6 måneder. Og selvom 6 måneder er lang tid, så er det faktisk minimumslevetiden på de fleste evighedsbuketter, der ofte sagtens kan holde sig smukke meget længere endnu.

Dermed får din kære mor også en smuk dekorativ buket blomster, der kan pryde stuen med mindet om jeres relation i lang tid, hvilket kun gør det mere oplagt med en mors dags evighedsbuket hvis du er en af alle dem, der desværre ikke får set deres mor så tit.

Hvorfor er bæredygtighed vigtigt?

Bæredygtighed har været et vigtigt begreb de sidste mange år og med offentliggørelsen af FNs klimamål, er bæredygtighed og klimaansvar noget vi alle er nødt til at tænke ind i måden vi bruger planeten på.
Som forbruger kan det godt være svært at gennemskue om det produkt man køber, er lavet på ansvarlig vis. Det bedste man kan gøre, er at undersøge om den virksomhed man handler med, har en holdning til bæredygtig produktion og så forholde sig til hvad de skriver om deres produkter generelt. Dog skal du være opmærksom på, at nogle virksomheder er begyndt at bruge forskellige ord som bæredygtighed og zero-waste som markedsføringsord, der ikke holder nogen reel vægt, men mest er til for syns skyld.
Et godt tegn er som regel at virksomheden skriver mere om deres bæredygtighedsindsats og –planer, så du som forbruger får et klart billede af hvad der faktisk er i fokus.

Ved at vælge en buket bæredygtige blomster er du med til at hjælpe os alle tættere på en grønnere fremtid, da produktionen af evighedsbuketter både direkte og indirekte har positiv indvirkning på flere af FN’s klimamål.

Mål nr.12 omhandler ansvarligt forbrug og produktion. Her er der virkelig noget at hente ved at vælge en mors dags evighedsbuket, frem for den traditionelle friske blomsterbuket.
I modsætningen til traditionel blomsterproduktion der som regel involverer opvarmede drivhuse hvis det er inden for EU, eller kræver flytransport hvis blomsterne er dyrket uden for EU, er de bæredygtige præserverede blomster dyrket under åben himmel, vandet med opsamlet regnvand, og bliver transporteret med fragtbil, der ikke kræver ekstra køling for at holde blomsterne friske, da de bliver tørret før de transporteres.

Selvom de bæredygtige blomster primært har indvirkning på klimamål nr.12, findes den indirekte virkning på flere af målene. Ved at sørge for klimavenlig produktion med ansvarlig brug af vand og strøm, får produktionen af evighedsbuketterne også positiv indvirkning på mål 6, mål 7, og mål 13, der henholdsvis står for rent drikkevand, bæredygtig energi, og klimaindsats.

Selvfølgelig skal det nævnes at der er forskel på bukettens udtryk hvis den er af tørrede blomster frem for friske. Men det er svært at se denne forskel som et negativt punkt, da evighedsbuketterne står helt klare i farven på en anderledes måde end de friske blomster. Hvor de friske blomster står meget naivt og uskyldigt med deres fine farver, er en evighedsbuket mere robust i udtrykket, som et fyrtårn for enden af molen, der stoisk bliver stående gennem den hårde storm.
Og hvis der er noget man kan sige om verdens bedste mor, så er det at hun gennem hendes virke som mor netop flere gange har fungeret som et fyrtårn i uvejret, klar til at vise dig hvor der er land så du ikke går på grund.

Hvis ikke hun har fortjent en mors dag evighedsbuket, så ved jeg ikke hvem der har.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark