Er der told på bilimport fra Norge?

//

Er der told på bilimport fra Norge? Ja, det er måske et spørgsmål du har stillet dig selv, hvis det forhold sig således, at du har forelsket dig i en bil der holder på den anden side af Norges grænse. Det hedder sig jo således, at biler mere end 6 år gamle, der har kørt mere end 6000 kilometer og som importeres indenfor EU grænserne med allerede betalt moms, bliver ikke opkrævet told.

Da Norge ikke er et EU-land, så skal du betale told inden bilen kan køre ind over landets grænser i dit navn på lovlig vis. Der kan være enkelte undtagelser for flyttegods. Hvis du mangler mere info omkring det, er vi hos Motorkompagniet altid klar til at hjælpe.

En ny bil bliver opkrævet moms, når du får bilimport fra Norge

Er det en splinterny bil du ønsker at skulle rejse fra Norge til Danmark, så skal du være opmærksom på, at der skal betales moms på køretøjet, uanset om der er tale om en momsdød bil eller ej. Yderligere kommer der udgifter til tolden. Det er altså både told, moms og andre indregistreringsregler du skal være opmærksom på når bilen fra Norge skal til Danmark og indregistreres med danske nummerplader. 

Der kan være penge at spare med tålmodighed 

Når du handler en bil i Norge, så vil du med stor sandsynlighed skulle betale bilens pris i Norske kroner, altså en valuta der har en kurs, som du med fordel kan drage nytte af. Det kan dog godt betyde at du skal have en smule tålmodighed, såfremt du gerne vil spare lidt ekstra penge.

For køber du køretøjet og betaler i Norske kroner på et tidspunkt hvor kursen er lav, så vil du få lidt ekstra overskud på bankkontoen, end hvad du måske havde forestillet dig i første omgang. 

Der er flere biler at vælge imellem i Norge 

Vil du gerne have det helt store udvalg af biler, så er Norge det helt rette sted at kigge hen. I Norge er bilmarkedet større end det forholder sig i Danmark og derfor er der også flere, både nye og brugte biler, at vælge imellem.

Derudover er der flere elbiler der kører på vejene end det gælder i Danmark og her er priserne også lavere, hvoraf du kan spare lidt ekstra penge, hvis det er en Norsk elbil, eventuelt en helt særlig model, som du er på udkig efter og har forelsket dig i. 

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark