Dogecoin: En god investering eller luft?

//

Dogecoin er en joke eller parodi kryptovaluta, som er skabt af den australske iværksætter Jackson Palmer og en softwareudvikler ved navn Billy Markus. Denne kryptovaluta blev udgivet i 2013, og det var aldrig meningen, at den skulle udvikle sig til noget så stort, som den er blevet i dag.

Jackson Palmer blev engang i et interview spurgt om, hvordan han fik idéen. Til dette svarede han, at han havde to faner, en fane med kryptovalutaer og en fane med hunden Shiba Inu (som i daglig tale kaldes for “doge”), åbne. Han gik på Twitter og tweetede til hans følgere, at Dogecoin var det nye. Det fik med det samme en stor interesse blandt dem, der på det tidspunkt interesserede sig for kryptovalutaer. Husk at vi er tilbage i 2013, hvor der ikke var så mange, der kendte til kryptovalutaer.

Yderligere information

Dogecoin var oprindeligt designet til at være så “useriøs” som overhovedet muligt. Der var helt klart tale om en parodi, og man købte Dogecoin for sjov. Dette gjorde dog ikke, at der var mange, der tog projektet lidt for seriøst.

I 2014 blev der på Reddit indsamlet en del penge i Dogecoin til velgørende formål, og dette fik Dogecoins popularitet til at gå lidt op. Der blev ikke snakket så meget om Dogecoin indtil 2018, hvor den samlede værdi af alle Dogecoins kom op på over 1 milliard dollars (omkring 6 milliarder kroner). Der var nu tale om et stort projekt, der havde noget værdi. Det var dog ikke indtil 2021, hvor Dogecoin blev så populært, at nærmest alle investorer taler om det eller har hørt om det.

Efter at WallStreetBets på Reddit havde udført deres “angreb” på Wall Street i d. 22 januar 2021, så ledte folk efter den næste ting, der skulle “pumpes”. Valget blev Dogecoin, da mange allerede kendte til denne coin, og alle vidste allerede, at der var tale om en joke. Dette fik en stor effekt på dogecoin kurs, som steg 142% i løbet af de første 24 timer. Den steg med yderligere 200%, efter Elon Musk snakkede om den på Twitter.

Teknologien bag

Dogecoin er egentlig en kopi af Bitcoin, fordi kildekoden til Bitcoin er offentlig tilgængelig online, og de to skabere har bare bygget videre på den. Egentlig tog de fat i en anden kopi af Bitcoin, som hedder LuckyCoin. Essensen er dog, at det er samme teknologi som Bitcoin. En af de store forskelle er dog, at der er mange flere Dogecoins i omløb sammenlignet med Bitcoin, og så er transaktioner foretaget med Dogecoin også en del hurtigere på grund af den lavere blok tid.

Risici

Når der er tale om investering i en kryptovaluta, som allerede betyder høj risiko, der oven i købet er en parodi eller joke, så er der tale om en investering med (meget) høj risiko. Du bør virkelig sætte dig grundigt ind i de forskellige fremtidige scenarier, der kan komme. Husk ikke at investere flere penge end du kan tåle at tabe.

Bare fordi mange kendte snakker om Dogecoin, så betyder det ikke, at det er en god investering. Læs altid op på alle risici, inden du begynder at investere i noget som helst.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark