Den ultimative guide til strikkepinde – alt hvad du behøver at vide

//

Hvis du strikker, har du sikkert også brug for strikkepinde. Men hvordan bruger man dem bedst? Hvilket materiale skal man vælge? Og hvordan strikker man egentlig? I denne guide vil vi give dig svarene på alle disse spørgsmål – og mere til! Vi fortæller blandt andet, hvilket materiale strikkepindene er lavet af, og hvor nemt det er at strikke. Så hvis du er nysgerrig på strikkepinde, så læs videre!

 

Materiale

Når det kommer til strikkepinde, er der nogle få ting, du bør vide. Først og fremmest findes de i forskellige materialer – f.eks. træ, plastik eller metal – og de har hver især deres fordele og ulemper. Generelt er strikkepinde af træ dog det bedste valg for begyndere, da de er relativt nemme at bruge.

 

Forskellige typer nåle

Du skal vide at der findes forskellige typer nåle. Den mest almindelige type nål er den lige nål, som typisk bruges til projekter som tørklæder og tæpper. Hvis du ønsker at strikke noget mere kompliceret, f.eks. en sweater eller et par sokker, skal du bruge rundpinde. Disse pinde er forbundet i en løkke, hvilket gør dem ideelle til at strikke rundt.

 

Længde og tykkelse

Der er også forskellige størrelser pinde at vælge imellem, alt efter hvilken tykkelse af garn du bruger og hvilket projekt du arbejder på. Når du begynder, er det bedst at bruge pinde, der er en eller to størrelser mindre end den anbefalede størrelse, som garnproducenten har angivet. Det vil hjælpe dig med at gøre dine masker tættere og mindre tilbøjelige til at blive opløst.

 

Valg af garn

Når du har valgt den rigtige type og størrelse pind, er det tid til at overveje, hvilket garn du vil bruge. Det bedste garn til strikning er typisk lavet af uld, da det er stærkt og elastisk. Der findes dog også mange syntetiske garner, som kan være lige så god, hvis ikke bedre. Når du beslutter, hvilket garn du skal bruge, er det vigtigt at overveje det projekt, du arbejder på, og det klima, du skal strikke i. Hvis du f.eks. laver et sommerhalstørklæde, skal du måske bruge et garn med en lettere vægt, som ikke gør dig for varm.

 

Hvis du lige er begyndt med at strikke, skal du ikke være bekymret – det er faktisk ikke så svært! Det vigtigste er at holde strikkepindene korrekt i hænderne og at holde spændingen jævn, mens du strikker. Når du først har styr på disse grundlæggende ting, kan du lave alle mulige skønne ting – fra hyggelige tørklæder til søde huer.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark