Hvad er Yin yoga og hvorfor er det godt for krop og sind?

//

Teknikker tæt beslægtet med det som vi i dag kender som yin yoga, har været praktiseret i århundreder i både Taiwan og Kina som en del af Daoist Yoga også kendt som Dao Yin.

Taoistiske munke har undervist denne viden sammen med åndedrætsteknikker, til Kung Fu udøvere for omkring 2000 år siden.

Yin yoga er baseret på det Taoistiske koncept af yin og yang, modsatrettede og komplementære principper i naturen. Yin er det stabile og stille aspekt af ting. Yang er det bevægende og forandrende aspekt. I kroppen er det vævet  som er yin, hvor det er de mere bevægelige dele som muskler og blod som er yang.

I yin yoga arbejder man netop med bindevævet. Bindevæv reagerer bedst på en langsom og rolig påvirkning. Hvis du stille og roligt strækker bindevævet ved at holde en yin stilling i længere tid, vil kroppen reagere med at gøre vævet en lille smule længere og stærkere – hvilket er præcis hvad vi vil med yin yoga.

Yin yoga stillinger er også “designet” til at forbedre flowet af chi i kroppen. Chi er den diskrete energi der ifølge kinesisk medicin, løber gennem meridianernes baner i kroppen. Det menes at disse meridianer er dannet af vores bindevæv, og at det øgede flow af chi, forbedrer organernes sundhed, immunsystemet og følelsesmæssig velvære.

Yin yoga er fantastisk, og hvis du endnu ikke har prøvet det, kan det kun varmt anbefales. Til dig som allerede har stiftet bekendtskab med yin yoga, eller som allerede har en yin yoga praksis kørende, så kan det virkelig anbefales at deltage på en yin yoga uddannelse og på den måde uvikle sin viden, og dykkere grundigere og dybere ned i det komplekse og spændende yin univers.

Der er nogle få gode udbydere af yin yoga uddannelser i Danmark, så det er bare med at komme i gang. To gode yin yoga skoler er bl.a. Sattva og Kula Yoga.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark