Råd til at grønne tiltag i virksomheder

//

Virksomhederne kan være med til at styrke den grønne omstilling, og fremme et bæredygtigt arbejdsmiljø på arbejdspladsen. Der er mange miljøfremmende foranstaltninger virksomheder kan træffe for at mindske virksomhedens miljøpåvirkning. I virksomhederne kan der arbejdes med at reducere energiforbruget, ved at undersøge muligheder for at skifte til vedvarende energikilder. Medarbejderne kan også tilskyndes til at være opmærksomme på deres miljøansvar eksempeltvist ved at stille et affaldssorteringssystem til rådighed på arbejdspladsen.

Medarbejdernes rolle i den grønne omstilling

Medarbejder spiller en vigtigt rolle i at skabe en mere miljøvenlig virksomhed. Det kræver dog at virksomheden kan gøre det muligt for medarbejderne at tage et miljøansvar. Medarbejderne bør opfordres til at bruge færrest mulige ressourcer, samt at genbruge materialer når det er hensigtsmæssigt. De bør opfordres til at minimere vandforbrug og til at sparer på strømmen. Virksomheden kan med fordel informere e overordnet ansvarlig, som kan komme med input fra de ansatte til potentielle forbedringsområder, som vil gøre det nemmere at kunne tage et miljømæssigt ansvar i hverdagen. Hvis medarbejderne bliver hørt med deres input til forbedringer er der stor chance for, at det vil øge deres motivation for at efterleve de miljøfremmende foranstaltninger. For at motivere medarbejderne til at bidrage til en bæredygtig arbejdsplads kan man for eksempel tilbyde en form for belønning eller anerkendelse.

 

Fordele ved at tage en miljømæssigt ansvar

Der er mange fordele ved at virksomheden træffer miljøfremmende foranstaltninger.

  • Økonomisk gevinst: Mange virksomheder vil opleve reducerede omkostninger, hvis der implementeres energibesparende løsninger og øget genbrug der reducere omkostninger.
  • Miljømessing fordel: Virksomheden bidrager aktivt til at mindske udledning og tage hensyn til miljøet.
  • Imagemæssig fordel: Virksomhedens image forbedres, og sender et godt signal til omverdenen om at støtte miljøet. Virksomheden konkurrenceevne kan forbedres og tiltrække medarbejdere som har fokus på miljø.
  • Lovkrav: Der findes en række lovkrav inden for forskellige brancher i forhold til virksomheders miljøpåvirkning. Dette er virksomhedens ansvar at overholde.
  • Attraktiv virksomhed.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark