Tapas er populært på tværs af verdenen

//

Tapas er blevet en populær spise verden over. I Danmark ses en tendens til at mange påskønner denne spise, og at der er mange spisesteder, som er begyndt at servere tapas i København. Ofte serveres den som en forret eller snack, da retterne er relativt små. Tapas er blevet populær over hele verden, og forskellige kulturer har nyfortolket de små retter. I Spanien serveres tapas traditionelt set på barer og pubber over hele landet. Retterne serveres som regel med et glas vin eller øl. Mange andre lande har fundet inspiration fra de spanske tapas og sammensat deres egne versioner. Få mere at vide om de forskellige fortolkninger af tapas herunder:

  • I Italien bliver tapasretter kaldt for “cicchetti”, og opskrifterne indeholder som regel fisk og skaldyr, eksempelvis sardiner der er marineret i eddike. Retterne kan også indeholde fegato alla Veneziana, som er lever på venetiansk vis.  

 

  • I Portugal kaldes tapas for petiscos. Retterne indeholder normalt retter som grillet chorizo, stegte hvidløgsmarinerede rejer, eller stegt blæksprutte.

 

  • I Japan er tapas også kendt som ”izakaya”. Japan har også fortolket tapas, og laver ofte tapasanretninger med sushiruller eller andre småretter som baseres på fisk og skaldyr. Retter indeholder også sashimi, tempura og grillede kylligespyd

 

  • I Mexico kaldes tapas også for ”botanas” eller ”antojitos”. Retter indeholder ofte tacos eller empanadas. Ofte indeholder disse tapasretter kød og ost, og guacamole og nachos.

 

Lige meget hvor man rejser hen i verden, vil man se, at tapas er blevet en populær måde at nyde snacks eller forretter på. Hvert land og kultur fortolker retten på deres egen måde. Derfor er retten også blevet en god måde, hvor man kan udforske mange forskellige smagsvarianter og kulinariske traditioner. Uanset hvor i verden man smager tapas, er det garanteret at de små retter indeholder noget for enhver smag. Tapas er en fremragende måde at udforske forskellige kulturer og køkkener på. God appetit!

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark