En advokats arbejde

//

Der er typisk en forestilling iblandt det yngre segment at en advokat Svendborg arbejder ligesom advokater gør på film. Det er dog ikke helt sådan det fungerer hos almindelige advokathuse i Danmark. Her i artiklen giver vi et indblik i, hvordan en almindelig uge vil kunne se ud for en dansk advokat.

 

Besøg hos kunder

Nogle dage går med møder og besøg hos diverse kunder. Dette er nødvendigt for at få den rette indsigt i deres konkrete sag. Her finder man frem til sagens kerne med kunden og får dette diskuteret. Møderne med kunderne er meget forskellige alt afhængige af sagens omfang og ikke mindst kundens behov. Nogle sager kan der være behov for at have tæt kontakt i forhold til vejledning og rådgivning, hvorimod ved andre sager handler det mere om papirarbejde.

 

Sagsbehandling og administrativt arbejde

Ved alle de sager som en advokat sidder med bruges der en del tid på sagsbehandlingen, som er den forberedende og analyserende del inden sagen potentielt skal i retten. Her er det vigtigt, at der er styr på alle informationer vedrørende sagen og ikke mindst de love, som er relevante for sagen.

 

At være i retten

Nogle dage bliver kun brugt til at føre sager i retten, hvor alt det forbedrende arbejde bliver anvendt. Det kan være alt lige fra store sager til de mindre, hvor der i nogle tilfælde ikke er behov for vidner. Det er meget individuelt afhængigt af omfanget på sagen. De store sager er der typisk brug for vidner, så sagen ender med den rigtige dom og vurdering.

 

Det er meget forskelligt fra uge til uge, hvordan en almindelig arbejdsuge ser ud for en advokat Svendborg, men som udgangspunkt er det disse områder som fylder mest. Nogle uger er der mange møder med kunderne, andre uger bruger man meget tid i retten.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark