Elbiler: Få din egen lader

//

Der hersker næppe nogen tvivl om, at elbilen er den type bil, som vil udgøre fremtidens møde at køre på. Elbilen er under normale omstændigheder billigere i drift end den klassiske bil på benzin- eller dieselmotor, og så er den naturligvis meget bedre for klimaet.

Interessen i elbiler har allerede gjort, at der i dag kører mange af bilerne rundt på de danske veje. Men hvordan gør man, hvis man vil have en hjemmelader til elbil?

Det skal du vide

Når du lader din elbil op derhjemme, skal der bruges en god portion strøm. Derfor er det også en ladning, som belaster din boligs elinstallation i en høj grad. Mere end man kender det fra sin ovn eller andre af dagligdagens el-apparater. Netop af denne årsag, er det anbefalet at få en installation, som kører på sit eget kredsløb. På den måde risikere man ikke at overbelaste sit hjems elnet, når man lader og der samtidig bruges ovn, Tv og meget mere. Elbilen skal ganske enkelt have sin egen sikringsgruppe og fejlstrømsafbryder, ligesom den skal have ordentlig jording. Alt dette skal sættes op af en autoriseret installatør.

Dine lademuligheder

Når du skal beslutte dig for at opsætte din egen hjemmealder til elbilen, skal du beslutte, om du vil have en løsning, hvor du lejer eller køber en boks og et tilhørende abonnement eller køber en boks uden.

Hvis du lejer eller køber en boks med et tilhørende abonnement eller en serviceaftale, vil du blandt andet have den fordel. At du kan få refusion af en vis del af den afgift, der er på strømmen. Køber du din egen boks, er prisen på strømmen en til en.

Nødløsningen

Som ejer af en elbil kan man til nøds lade på en almindelig 230v stikkontakt. Men! Dette bør ses som en nødløsning, fordi det kan skade boligens elinstallation. Hvis denne løsning i øvrigt belaster med mere end 6 ampere, må du højest lade i 2 timer, medmindre der er tale om en stikkontakt, som er bygget specifikt til at lade fra, og som har sin egen afbryder. Denne form for ladning er den såkaldte ”mormorlader”, som bør anses som nødløsningen til den bedste løsning: at have sin egen ladestation.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark