Sådan optimerer du Android-smartphone

//

Det er et almindeligt kendt faktum, at ressourcestyring på Android ikke er noget at være meget stolt af. På trods af at iPhones har en tredjedel eller mindre af den RAM, der findes i de seneste generationer af Android-smartphones, er de stadig de bedste på grund af den stærke hukommelsesstyring i iOS. Det er meget almindeligt, at nye Android-smartphones har over 8 GB RAM og i nogle tilfælde helt op til 16 GB RAM. Selvom dette kan føles som ret meget for nogle, især i betragtning af det faktum, at iPhones kommer med meget mindre RAM og tilbyder en meget lignende, hvis ikke bedre ydeevne.

Det kan også bare være firmaerne, der planlægger fremad og forsøger at kompensere for Androids mangel, da ingen ønsker at bruge tusind kroner på en helt ny smartphone for at den halter. Selvom det i de fleste tilfælde hjælper at øge mængden af RAM, er det ikke den eneste måde at sikre en jævn ydelse. Der er mange måder, hvorpå en bruger kan udføre noget manuel ressourcestyring og optimere Android-enheder på måder, som operativsystemet ikke tilbyder indbygget. Det er muligt at få exceptionelt bedre ydeevne ved at tage kontrol over nogle aspekter og ved at optimere andre aspekter af din Android-smartphone. Så her er en guide til, hvordan du optimerer Android til den bedste ydeevne.

Trin 1: Afinstaller Strømsultne Apps

Det første skridt til at optimere din Android-enhed er at afinstallere de apps, som du ikke bruger og dræner dit batteri uden grund. I de fleste tilfælde har brugerne en hel del af dem. Der er flere måder at afinstallere apps på. Du kan blot gå til appskuffen, trykke og holde på en app og vælge afinstallationsindstillingen.

Trin 2: Juster synkroniseringsindstillingerne

Android-telefoner er konfigureret på en måde, så din telefon til enhver tid kan synkronisere med nogle af de andre cloud-servere. Det kan være at synkronisere kontakter, billeder, e-mail eller måske endda bare dine enhedsindstillinger. Afhængigt af hvor regelmæssigt dette sker, kan din enhed synkronisere i baggrunden størstedelen af tiden og optage værdifulde ressourcer fra andre steder.

Trin 3: Sørg for, at din enhed er opdateret

Det er vigtigt at sikre, at din Android-enhed kører på den nyeste firmware og har den seneste sikkerhedspatch installeret. Dette vil ikke kun forbedre sikkerheden, men også ydeevnen, dette er vigtigt for nye og gamle enheder, da mange fejl, der hæmmer en enheds ydeevne, kun kan rettes gennem en softwareopdatering.

Hvis du vil læse mere om de nyeste inden for tech-branchen, så tag et smut forbi Tech Til Alle. Hvis du er senior og er ny på området kan du også tage et kig forbi Tech Til Senior.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark