Gældsbrev: din private økonomi

//

Et gældsbrev eller en låneaftale er en skriftlig aftale mellem långiver og låntager.

 

Brevet fungerer som juridisk dokumentation for begge parter. Brevet giver klare rammer over, hvad der er blevet lånt og hvilke betingelser lånet er givet under. Gældsbrevet er en for sikkerhed for de to parter.


Med et godt gældsbrev opstår der ofte ikke uenighed med parterne. Man kan sige at brevet er med til at give en tryghed for både långiver og låntager. Der sættes nemlig tydlige og klare rammer med den skriftlige aftale.

 

Gældsbrevet bør indeholde dette
Et gældsbrev er mellem to parter. Det kan være mellem familien, venner, virksomheder osv. Det vigtigste når man laver en aftale, der omhandler penge, så skal man overveje stærkt at have det på skriftligt dokument, så man har bevis på det og ikke havner i en dårlig situation.

I ens gældsbrev bør man have nogle bestemte ting med. Disse ting kan bl.a. være information om långiver dvs. personens navn og muligvis andet, hvis dette er relevant. Den skal også indeholde information om låntager. På den måde er det klart og tydeligt, hvem der giver og hvem der låner. Der skal desuden også stå beløbet af lån, datoen for udbetaling og datoen for tilbagebetaling. Det er også vigtigt at skrive, om der kommer til at være renter på.

 

Til sidst skal man simpelthen huske en underskrift fra begge parter. På den måde bliver det også juridisk gyldigt.

Hvad er et gyldigt gældsbrev?

Begge parter kan blive enige om en aftale, hvorefter det bliver skrevet ned, men hvis man ikke har en underskrift på dokumentet, så er den ikke gyldig. Det samme kan forekomme med mundtlige aftaler, hvor der kan forekomme misforståelser.

 

Man kan starte ud med at nedskrive al relevant information, man skal have med. Derefter kan man overveje om han ønsker, at der skal stå flere ting, som kan være relevante i ens situation. Ved at kommunikere på en god måde, mindsker man også risikoen for at der opstår problemer.

Et gyldigt gældsbrev indeholder de vigtigste informationer, som er nævnt i det andet afsnit. For at gøre det mere sikkert for begge parter, så kan man også få et vidne til at underskrive. Vidnet kan bl.a.  være en advokat, familiemedlem eller en ven, som kan gøre situationen mere tryg og sikker for alle.  


Er man usikker om noget, så bør man overveje søge hjælp fra en advokat, der vil kunne give dig råd til din konkrete situation, da situationerne kan være anderledes. På den måde sikre man sig også at man får den rigtige hjælp og føler sig mere tryg i ens situation.

En skriftlig aftale: fordele

En skriftlig aftale er super vigtigt i forhold til mange ting især gældsbrevet.

Når man har en skriftlig aftale, kan man altid vende tilbage til, hvad der står. Det er en tryghed for begge parter, hvor det står klart, hvad aftalen indebærer.

 

Skulle der opstå mundtlige misforståelser, kan man kigge på gældsbrevet og finde ud af, hvad der står.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark