5 overraskende ting, du ikke vidste om e-sport

//

E-sport bliver mere og mere populært for hver dag, der går. Faktisk anslås det, at der nu er over 2 milliarder e-sportsfans på verdensplan! Med væksten i denne industri følger en masse nye oplysninger, som mange mennesker ikke kender til. I dette blogindlæg vil vi diskutere fem ting, som du ikke vidste om e-sport. Bliv hængende for at høre nogle interessante fakta!

1 – Vidste du, at den gennemsnitlige e-sports-spiller er 26 år gammel? Det er faktisk en del ældre end den gennemsnitlige traditionelle sportsudøver, som typisk er i begyndelsen af 20’erne. Læs alt om E-sport.

2 – Vidste du desuden, at e-sportsudøvere også oftere er mænd? Faktisk er næsten 80 % af alle e-sportsudøvere er mænd. Der er et par grunde til, at e-sport er så populært blandt mænd. For det første kræver mange traditionelle sportsgrene en masse fysisk aktivitet, hvilket kan være skræmmende for nogle mennesker. E-sport kan derimod spilles af alle, uanset deres fysiske formåen.

3 – E-sport kan blive en del af OL! De asiatiske lege, som kun overgås af OL i størrelse og omfang, havde for første gang nogensinde e-sportsbegivenheder som en officiel medalje i 2018. Selv om dette er et stort skridt fremad, er det værd at bemærke, at Den Internationale Olympiske Komité endnu ikke officielt har anerkendt e-sport som en sport, men det kommer.

4 – Præmiepengene til e-sports bliver kun større og større. I 2018 var de samlede præmiepenge til e-sport over 800 millioner dollars. Det er en enorm stigning i forhold til for blot få år siden, hvor de samlede præmiepenge lå på omkring 200 millioner dollars

5 – For at være e-sportspiller, så kræver det, at man er i god fysisk form. Selv om det ikke er lige så intenst som traditionelle sportsgrene, skal e-sports-spillere stadig have en god hånd-øje-koordination og være i stand til at tænke hurtigt på stående fod. Spillerne skal også have god udholdenhed, da nogle turneringer kan vare i timevis.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark