3 måder hvorpå virksomheder tænker mere miljøvenligt

//

I en tid, hvor miljøbevidsthed er i fokus, kigger mange virksomheder efter nye måder til at reducere deres miljøpåvirkning. Implementering af bæredygtige praksisser er ikke kun godt for planeten, men kan også resultere i økonomiske besparelser og forbedre virksomhedernes omdømme. Der er mange måder, hvorpå dette sker. Her er tre eksempler, på hvordan virksomheder er begyndt at tænke og arbejde mere miljøvenligt i deres daglige drift og udførelse af arbejdsgange.

Digitale transformation reducerer papirforbruget

En af de mest umiddelbare og effektive måder for virksomheder til at blive mere miljøvenlige er ved at reducere deres papirforbrug – og det har aldrig været mere oplagt med hjælp fra den digitale transformation.

Traditionelt har mange virksomheder været afhængige af papir til dokumentation, fakturering, kommunikation og mange andre administrative opgaver. Ved at gå 100 % digitalt – eller så tæt på som muligt – kan virksomhederne ikke kun spare penge på papir og skriveredskaber, men i høj grad også reducere deres miljømæssige fodaftryk betydeligt, da papir kræver fældning af træer.

Implementering af digitale løsninger kan f.eks. ske med e-fakturering og digital dokumentstyring, hvor virksomheder kan sende, modtage og underskrive dokumenter elektronisk. Det kan også være cloud-baserede tjenester, der muliggør sikker opbevaring og deling af dokumenter online.

Brug af el-drevne maskiner og udstyr

Traditionelle maskiner og køretøjer, der drives af fossile brændstoffer, bidrager væsentligt til CO2-udledningen. Ved at skifte til el-drevne maskiner i forbindelse med transport eller placering af paller på et lager kan virksomheder reducere deres afhængighed af fossile brændstoffer og minimere deres CO2-aftryk. Overgangen til el-drevne maskiner og udstyr kan dog kræve en større investering, men de langsigtede besparelser på brændstof og vedligeholdelse kan gøre det til en meget rentabel beslutning.

Et oplagt eksempel på el-drevne løsninger er f.eks., at virksomheder vælger en el-palleløfter frem for en brændstofdrevet palleløfter. En manuel palleløfter vil selvfølgelig være den mest miljøvenlige løsning, men den har dog også mange begrænsninger i forhold til en elektrisk palleløfter. Elektriske palleløftere er et bæredygtigt alternativ, der samtidig er mere energieffektive og støjsvage, hvilket forbedrer arbejdsmiljøet. Men det kan også være elektriske varevogne og lastbiler eller energivenlige produktionsmaskiner, der bruger mindre elektricitet og ofte kan operere på vedvarende energikilder, som sol- eller vindkraft.

Opsætning af solceller og vandopsamlingsanlæg

En anden vigtig metode til at fremme bæredygtighed er ved at investere i vedvarende energikilder og ressourcestyring, som solceller og vandopsamlingsanlæg.

Opsætning af solcellepaneler på virksomhedens tag kan generere en betydelig mængde elektricitet, som kan dække en stor del af virksomhedens energiforbrug. Det reducerer ikke kun elregningen, men mindsker også virksomhedens CO2-aftryk. Virksomheder kan også opsætte systemer til at opsamle og og genbruge regnvand til ikke-drikkelige formål, som toiletter, landskabspleje og rengøring. Det reducerer forbruget af behandlet drikkevand og sænker vandregningen. Og som noget relativt nyt ser man grønne tage-systemer, som også kan hjælpe med at opsamle regnvand og mindske belastningen på lokale kloaksystemer, hvilket dermed også reducerer risikoen for oversvømmelser.

Ved at implementere solceller og vandopsamlingsanlæg kan virksomheder ikke kun reducere deres miljøpåvirkning, men også opnå økonomiske fordele gennem besparelser på energi- og vandomkostninger.

Tænk grønt – og spar penge

For danske virksomheder er der mange muligheder for at integrere bæredygtige praksisser i deres daglige drift og tankegang. Ved at reducere papirforbruget gennem digital transformation, skifte til el-drevne maskiner og investere i vedvarende energikilder som solceller og vandopsamlingsanlæg, kan virksomheder ikke kun bidrage til en grønnere planet, men også forbedre deres bundlinje og omdømme. Så bæredygtighed handler ikke kun om at gøre det rigtige for miljøet; det er også en klog forretningsstrategi, der kan føre til langsigtede besparelser og øget effektivitet i virksomheden.

Papir Frit Mærket

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark